Monitor Audion nykyisin omistama hifivalmistaja Roksan esitteli uuden Attessa-malliston. Se tarjoaa kattavan paletin vaihtoehtoja niin digitaalisen kuin analogisenkin musiikin ystäville. Niistä saa koottua tarvittaessa vaikka täyden hifi-sarjan kaiuttimia lukuunottamatta.

Äänilähteistä on tarjolla CD-pyöritin ja LP-soitin. CD-pyörittimen saa liitettyä vahvistimen digiliitäntään tai erilliseen DA-muuntimeen koaksiaalisen digilähdön kautta. LP-soittimessa on lasinen levylautanen, on unipivot-äänivarsi, jonka päähän on esiasennettuna valmistajan oma Dana-äänirasia. Soittimessa on phono-esivahvistin, jolloin sen voi liittää myös sellaisiin vahvistimiin, joissa phono-liitäntää ei ole. Tarvittaessa se on myös ohitettavissa.

Jos musiikinkuuntelu keskittyy pelkkään striimaukseen tai digitiedostojen toistoon, voi myös hankkia pelkän striimaavan vahvistimen. Se tukee BluOS-monihuonejärjestelmää, jonka kautta tarjolla on 20 suoratoistolähdettä. Musiikkia voi toistaa yhdessä huoneessa tai vaikka koko kartanon täydeltä. Digimuuntamisen hoitaa Burr-Brownin 24 bitin ja 192 kilohertsin muunnin, joka tukee MQA- ja FLAC-toistoa.

Jos taas ei kaipaa striimausominaisuuksia ainakaan suoraan vahvistimeen, tarjolla on myös integroitu vahvistin. Siinä on tarjolla phono-esivahvistin, analogisia linjasisääntuloja ja digisisääntuloja Burr-Brownin 24 bit/192 KHz -muuntimella. Esivahvistus hoituu balansoidusti. Musiikkia voi toistaa langattomasti aptX-koodekilla varustetun Bluetooth-yhteyden kautta. Tehoa on tarjolla 130 wattia per kanava. Rengassydänmuuntajaan on otettu vaikutteita Caspian-mallista.

MaestroUnite-sovelluksella voi päivittää laiteohjelmistoja sekä yhdistää CD-pyörittimen ja vahvistimen yhdeksi kokonaisuudeksi. Pyörittimelle varta vasten räätälöidyn laiteohjelmiston luvataan tarjoavan bittivirheetöntä siirtoa.

Myyntiin Attessa-sarjalaiset tulevat syyskuussa. Hinnoista ja saatavuudesta Suomessa ei ole tietoa. Muut laitteet tulevat saataville hopeisena ja mustana, mutta levysoittimen värivaihtoehdot ovat satiinivalkoinen ja satiinimusta.

www.rok­san.com

www.concepthifi.fi