Korealainen elektroniikkajätti LG Electronics on julkistanut uuden LG Eclair -soundbarin kansainvälisesti. Kompaktia äänipalkkia esiteltiin alkuvuonna CES-kuluttajaelektroniikkatapahtumassa ja se sai Innovation Award -kunniamaininnan.

LG Eclair kykenee 3.1.2-kanavaiseen toistoon, ja mukana on erillinen subbari. Leveyttä Eclairilla on ainoastaan vajaat 30 senttimetriä ja korkeutta kuutisen senttimetriä. Pieneen kokoon on mahdutettu Dolby Atmos -ja DTS:X -tilaäänituet. LG lupaa subbarin olevan matalavärinäinen, jolloin se ei häiritse naapureita.

Meridian Audion kehittämä Meridian Horizon -teknologia muuntaa kaksikanavaisen äänen monikanavaiseksi. Laite analysoi tekoälyn avulla sisältöä ja sovittaa ääniasetukset sen mukaan. Kuvapuolella Eclair tukee 4K:ta, HDR:ää ja Dolby Visionia. Mukana on myös äänen eARC-paluukanava, joka mahdollistaa 5.1- ja 7.1-kanavaisen äänentoiston häviöttömästi ja Dolby Atmos -ja DTS:X-toiston, jos televisio tukee sitä.

LG Eclairin värivaihtoehtoina on musta ja skandinaaviseen sisustukseen istuva valkoinen kangaspäällystettynä. Toistaiseksi ei ole tietoa, minkä verran soundbar maksaa Suomessa, mutta Yhdysvaltojen 599 dollarin hinta antanee osviittaa.

www.lg.com/fi