Roon Labs on ilmoittanut uudesta 1.4-versiosta. Nyt esimerkiksi iOS-laitteita voi määrittää zoneiksi. Jos laatikossa on ylimääräisenä iPhone tai iPad, niin sen voi kytkeä esimerkiksi da-muuntimeen tai bluetooth-kaiuttimeen. Jos esimerkiksi da-muunnin tukee dsd-toistoa tai mqa:ta, niin niiden luvataan toimivan myös.

Myös radio-ominaisuutta on kehitetty, ja toistojonon jatkoksi tulevien suosituksien pitäisi olla nyt osuvampia. Apuna algoritmissa käytetään soittohistoriaa ja musiikkikokoelman metadataa, kuten säveltäjiä, esittäjiä, levy-yhtiöitä, julkaisuaikoja, vaikutteita. Tässä vaiheessa suositukset poimitaan vain omasta musiikkikirjastosta ja kirjastoon lisätyistä Tidal-kappaleista, mutta jatkossa niiden luvataan laajentuvan koko Tidalin valikoimiin.

Toistojonon toimintaa on myös hienosäädetty, samoin toistonäppäimiä. Lisäksi on tullut äänenvoimakkuuden rajoitin.

Roon aloitti kolme vuotta tietokoneen toisto-ohjelmana ja nyttemmin se on saatavilla myös integroituna useisiin toistolaitteisiin. Se auttaa hallitsemaan ja hakemaan eri verkkolähteissä olevaa musiikkia lisäämällä metadataa.

Vuositilaus maksaa 119 dollaria vuositilauksena tai 499 dollaria loppuelämäksi. Roon on saatavilla Macille, Windowsille, iOS:ille ja Androidille. Serverin voi pystyttää myös esimerkiksi Linuxille.

www.roonlabs.com