Audiofi.net testasi Audio-Technican edullisehkon suoravetoisen AT-LP5-levysoittimen. Suomessa sen hinta pyörii noin 430–530 euron tietämissä.

Levylautanen on alumiinia, runko on muovia. Painoa siihen on lisätty metallilaatalla. Sitä onkin saatu 10,5 kiloa, mikä yleensä auttaa värinöiden vähentämisessä. Nopeuden pystyy säätämään 33,3 ja 45 kierrokseen minuutissa

Äänirasia on valmistajan oma AT95Ex ja äänivarsi on j-mallinen. Phono-etuaste on soittimessa itsessään, joten sen voi liittää linjatasoiseen sisääntuloliitäntään. Ulkoisesta phono-esivahvistimesta on tosin hyötyä äänenlaadullisesti. Usb-liitäntä löytyy myös, ja se suoltaa ulos 16-bittistä ja joko 44,1 tai 48 kilohertsin tasoista ääntä.

Bassontoistoa kehutaan tukevaksi ja dynaamiseksi. Soitin poimii myös kohtuullisen hyvin yksityiskohtia. Se jää tosin selvästi Thorens TD124 Mk2 ja Technics SL1200 mk3D -levysoittimien taakse esimerkiksi yksityiskohtien toistossa, erottelukyvyssä ja muutenkin, mutta ne ovatkin selvästi kalliimpia.

Eniten moitetta AT-LP5 saa rungon mikrofonisuudesta. Esimerkiksi sen kopauttaminen kuuluu kaiuttimissa. Niinpä soitinta ei kannata asettaa paikkaan, jossa se voi poimia jyrinöitä – esimerkiksi kaiuttimien lähelle. Se myös vähentää esimerkiksi äänirasian vaihtamisen mielekkyyttä.

Koko arvio löytyy täältä.