Kruunuradio on ryhtynyt saksalaisen highend-valmistajan Audio Physicin maahantuojaksi. Valmistaja on toiminut 35 vuotta, ja sen taustalla ovat suunnittelija Joachim Gerhard ja pääkehittäjä Manfred Diestertich. Vuonna 1991 Medea-kaiutinta ylistettiin resoluution ihmeenä, ja vuonna 1993 yhtiö julkisti Cardeas-kaiuttimen.

Audio Physic kertoo pyrkivänsä saamaan jokaisen pianon kosketuksen, viulun jousen liikkeen ja kitarariffin heräämään eloon ja aiheuttamaan kylmänväreitä. Yhtiö kehittää kaikki kaiuttimensa satojen kuuntelutestien kautta. Samalla kaikki komponentit testataan ja parannuksia tehdään niin akustisesta kuin esteettisestäkin näkökulmasta.

Yhtiö kokeilee ennakkoluulottomasti myös uusia materiaaleja ja rakenteita. Se on käyttänyt kaiuttimissaan muun muassa keraamista vaahtoa ja lasia. Yksi Audio Physicin tavaramerkeistä on alumiinikartio-diskanttielementti, joita se on kehittänyt yli 15 vuoden ajan.

Kaiutinmallisto jakautuu tätä nykyä Reference- ja Classic-linjoihin sekä subbareihin. Ne valmistetaan käsin Brilonissa, Sauerlandissa, ja se käyttää pitkäaikaisia tavarantoimittajia lähialueelta. Kaiuttimien lisäksi valikoimissa on jalustoja ja tarvikkeita. Valikoima löytyy jo laajasti Kruunuradion sivuilta.

www.audiophysic.com

www.kruunuradio.fi