Samson on koonnut edullisen peruspaketin podcast- ja muuhun äänityskäyttöön. Siihen kuuluu C01U-mikrofoni, pöytäteline ja puoliavoimet SR850-kuulokkeet.

Laajakalvoisessa C01U-kondensaattorimikrofonissa on 19 millimetrin kokoinen kalvo, usb-liitäntä ja ad-muunnin, joka pystyy muuntamaan analogisen signaalin 16-bittiseksi ja 44,1/48 kilohertsin laatuiseksi. Halutessaan mikrofoniin saa kytkettyä kuulokkeet myös suoraan, jolloin viive eli latenssi ei häiritse samalla tavoin kuin tietokoneen kautta tarkkaillessa. Äänen tulovoimakkuutta tosin kannattaa silloin silmäillä tietokoneesta tarkemmin. Mikrofonin kyljessä on myös signaalipiikeistä kertova led-valo.

Kapseli sijaitsee valumetallisessa rungossa. Tärinänvaimennuksen luvataan olevan hyvä. Samson lupaa lähes suoraa taajuusvastetta 20 – 20 000 hertsin alueella. Suuntakuvio on superhertta, eli mikrofonin ei pitäisi poimia erityisemmin ympäristön ääntä. Mukana tulee md2-pöytäteline. Pop-killer ja joustopidike ovat saatavilla lisävarusteena.

Mikrofonin liittämiseksi tietokoneeseen ei Samsonin mukaan tarvita ajuria ja sen pitäisi toimia kaikkien tallennusohjelmistojen kanssa Mac- ja PC-tietokoneissa ja iPad-tableteissa. Samsonin oma Sound Deck Noise Cancellation -sovellus on ostettavissa Windows- ja Mac-tietokoneille.

Pakettiin kuuluvat SR850-kuulokkeet ovat rakenteeltaan puoliavoimet ja korvan ympäröivää mallia. Pehmusteet on päällystetty sametilla ja sanka on säädettävissä. Niiden kuuloke-elementit ovat kooltaan 50 millimetriä, ilmoitettu taajuusvaste 10 – 30000 hertsiä ja nimellisimpedanssi 32 ohmia.

Mukana tulee myös kuljetuslaukku ja usb-johto. Setin suositushinta on 111 euroa.

Jos äänitysasiat kiinnostavat, kannattaa lukea myös oppaamme Kymmenen vinkkiä kotistudion perustajalle.

www.samsontech.com

www.emnordic.fi