Samsungilta on ilmestynyt uusi Galaxy M -puhelinmallisto. Intiassa pidetyssä tilaisuudessa lanseerattiin sarjan ensimmäisinä edustajina Galaxy M10 ja M20. Niitä yhdistää pisaran mallisella lovella varustettu näyttö, joka mahdollistaa myös suuren näyttö-runko-suhteen. Toistaiseksi on epäselvää, nähdäänkö uutuuksia jossain vaiheessa myös Suomessa.

Suuremmassa Galaxy M20:ssa on 6,3 tuuman näyttö, joka yltää Full HD+ -tarkkuuteen. Takana on 13 megapikselin kennolla varustettu pääkamera ja viiden megapikselin kakkoskamera. Edessä on kahdeksan megapikselin kamera.

Järjestelmäpiirinä on kahdeksanytiminen Exynos 7904. Ram-käyttömuistia löytyy kolmesta neljään gigatavuun. Akun kapasiteetti on varsin mittavat 5 000 milliampeerituntia ja lataaminen tapahtuu usb-c-latausliitännän kautta pikalatauksella. Tunnistautumista varten puhelimessa on sormenjälkilukija. Käyttöjärjestelmänä on Android 8 Oreo.

Edullisempi Galaxy M10 taas on varustettu 6,22-tuumaisella näytöllä, joka yltää vaatimattomampaan HD+-tarkkuuteen. Takaa löytyy niin ikään 13 megapikselin ja viiden megapikselin kamerat, mutta edessä on vain viiden megapikselin kamera kahdeksan megapikselin sijaan.

Järjestelmäpiiri on Exynos 7870, ja ram-käyttömuistia on kahdesta kolmeen gigatavua. Tallennustilaa puolestaan on 16–32 gigatavua. Akku on kapasiteetiltaan tavanomaisemmat 3 400 milliampeerituntia. Galaxy M10-mallista puuttuu myös sormenjälkilukija.

www.samsung.com/fi