Samsung on julkistanut odotetusti uuden Note8 -huippupuhelimensa. Käyttöjärjestelmänä on tässä vaihessa Android Nougat 7.1.1. Tuoreen Android Oreon ilmestymisajankohdasta Note 8:lle ei ole vielä tietoa.

Näyttö on 6,3-tuumainen Super AMOLED kuvasuhteella 18,5:9 ja 2960×1440 pikselillä. Järjestelmä on Galaxy S8:sta tuttu Exynos 8895. RAM-muistia on 6 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 64 Gt. Suomessa on myynnissä sekä yhden että kahden SIM-korttipaikan versiot.

Mukana tulee aikaisemmista Note-malleista tuttu S Pen -kynä, jolle on oma kolonsa puhelimen alakulmassa. Puhelin ja kynä ovat molemmat pölyn- ja vedenkestävyydeltään IP68-sertifioituja. Akun kapasiteettina 3 300 mAh. Puhelin tukee pikalatausta ja langatonta latausta. Liitäntöinä ovat usb-c ja 3,5 mm miniplugi.

Takakamerat ovat 12-megapikselisiä aukkoluvuilla f/1,7 ja f/2,4 ja niissä on optiset kuvanvakaimet. Monista muista kaksoiskamerapuhelimista tuttuun tapaan Note 8:n toinen kamera on varustettu 2x zoomilla. Etukameran megapikselimäärä on 8 ja aukko f/1,7.

Tunnistautuminen sujuu takana olevalla sormenjälkitunnistimella, etupuolen iirisskannerilla sekä yksinkertaisella kasvontunnistuksella. Takapaneelissa on myös led-kuvausvalo ja sykemittarin anturi. Sivulla on painike Bixby-virtuaaliavustajalle.

Suomen hinta on 1029 euroa. Värivaihtoehtoina Suomessa lähinnä musta ja kulta. Muita värejä ovat Orchid Gray ja Deepsea Blue.

Puhelin on ennakkotilattavissa tästä päivästä 14.9 asti ja ensimmäiset saavat puhelimensa 15.9. Ennakkotilaajille on tarjolla kaupanpäällisenä DeX-telakka. Sen avulla on mahdollista käyttää puhelinta tietokoneen tavoin kytkemällä se näyttöön, näppäimistöön ja hiireen.

Mitat: 162,5 x 74,8 x 8,6 mm
Paino: 195 g