Samsung on lähettänyt kutsuja Galaxy S9 -huippupuhelimensa julkistustilaisuuteen helmikuun 25. päivä Barcelonassa. Lanseeraus tapahtuu päivää ennen samaisessa kaupungissa järjestettäviä Mobile World Congress -messuja, joten Samsung ottaa pienen varaslähdön tapahtumaan. Tapahtumaa voi seurata livenä Samsungin sivuilta.

Mainoskuvassa ei suoraan sanota, että tilaisuudessa julkaistaisiin juuri Galaxy S9, mutta se on varsin selvää. Ennakkohuhujen ja mainoslauseen ”The Camera. Reimagined” perusteella uutuudessa on panostettu ainakin kamerapuoleen, mikä täsmää ennakkohuhujen kanssa.

Imgur-yhteisöpalveluun pari viikkoa sitten vuodetun väitetyn pakkauskuvan perusteella takakameran aukkoluku on säädettävissä f/1,5 ja f/2,4 välillä. Kennon tarkkuus on 12 megapikseliä.

Siinä missä perusmallissa on vain yksi takakamera, niin S9+:ssa on kaksi 12 megapikselin kennolla varustettua kameraa. Ei ole toistaiseksi varmaa, tuleeko siinä olemaan säädettävä aukon koko. Videokuvauksen huhutaan myös kohentuneen. On huhuttu jopa 1 000 ruudun sekuntinopeudesta ja 1080p Full HD -tarkkuudellakin 480 ruudusta sekunnissa, mitkä mahdollistaisivat sulavat hidastukset.

Lisäksi kuvasta selviää, että kaiutin ja mukana tulevat kuulokkeet ovat AKG:n hienosäätämät. Se on luontevaa, sillä Samsung osti viime vuonna AKG:n emoyhtiön Harmanin. Pölyn- ja vedenkestävyydeksi pakkauksessa on ilmoitettu IP68.

www.samsung.com/fi