Samsungin pitkään odotettu Galaxy Fold -puhelin on saapunut myyntiin Suomessa. Puhelin on ensimmäinen taittuvalla näytöllä varustettu puhelin, joka on tullut Suomen markkinoille. Helmikuussa esitellyn puhelimen ennakkotilaus alkoi 11. lokakuuta ja myynti 18. lokakuuta.

Puhelimen pystyy siis taittamaan keskeltä kutakuinkin tavalliseen puhelimen kokoon, mutta sisäpuolella sijaitsevasta 7,3 tuuman näytöstä riittää levitettynä pinta-alaa riittää tavallista leveämmälle. Sen kuvasuhde on 4,2:3. Lisäksi suljettuna kannesta löytyy pienempi 4,6 tuuman näyttö.

Puhelimessa on 12 gigatavun RAM-käyttömuisti ja 512 gigatavun tallennusmuisti. Akun kapasiteetti on 4 380 milliampeerituntia. Tarkemmin puhelimesta voi lukea aikaisemmasta uutisestamme.

Samsung Galaxy Fold maksaa 2 100 euroa, joten aivan jokaiseen taskuun se ei tule tietään löytämään. Se edustaakin tyystin uutta laitetyyppiä, jossa on tuttuja piirteitä niin puhelimesta kuin tabletistakin. Siitä on kaksi värivaihtoehtoa: Space Silver ja Cosmos Black. Mukana tulee Galaxy Buds -kuulokkeet ja aramidisuojakuoret. Kaupan päälle saa lisäksi 12 kuukauden Samsung Care+ -palvelun.

www.samsung.com/fi