Samsungilta on ilmestynyt uusi versio kahdeksantuumaisesta Galaxy Tab A -tabletista. Galaxy Tab A (8.0″, 2019) on edullisehko perustabletti, jossa on kuitenkin metallinen rakenne.

TFT LCD -näyttö yltää 1 280 x 800 pikselin tarkkuuteen 16:10-kuvasuhteella. Pikselitiheys on 189 pikseliä tuumalla. Takakamera on saanut suuremman kahdeksan megapikselin kennon viimevuotisen mallin viiteen megapikseliin verrattuna. Etupuolella kameran tarkkuus on kaksi megapikseliä.

Järjestelmäpiiriksi on päivittynyt Qualcomm Snapdragon 429 viimevuotisen 425-mallin sijaan, mutta kyseessä on joka tapauksessa piirivalmistajan tehottomamman pään piiri. Sen kaverina on kaksi gigatavua ram-käyttömuistia ja 32 gigatavua tallennusmuistia. MicroSD-kortilla tilaa voi laajentaa 512 gigatavuun asti.

Galaxy Tab A (8.0″, 2019) -tabletissa akun kapasiteetti on kasvanut 5 000 milliampeeritunnista 5 100 milliampeerituntiin. Lataaminen tapahtuu vielä vanhaan malliin micro-usb-liitännän kautta. Lisäksi tabletissa on perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja stereokaiuttimet.

Tabletti tulee saatavilla WiFi-versiona tai sen lisäksi myös 4G-yhteyksillä varustettuna. Käyttöjärjestelmänä on vielä toistaiseksi tuorein Android 9 Pie. Ominaisuuksiin kuuluu helposti aktivoitava Kids Home -lapsitila ja Family Share -perhejakotoiminto.

Tähtäimessä on mitä ilmeisimmin lähinnä mediatablettikäyttö. Galaxy Tab A (8.0″, 2019)
-mallin ostajille luvataankin kaupan päälle kaksi kuukautta YouTube Premiumia ja kolme kuukautta Spotify Premiumia, ellei käytössä ole kyseisiä palveluja ennestään. Toistaiseksi ei ole tietoa, saadaanko tabletti myös Suomen markkinoille ja ovatko tarjoukset voimassa myös täällä.

www.samsung.com/fi