Samsung esitteli tällä viikolla kaksi keskihintaluokan puhelinta. Galaxy A6 ja A6+ -malleihin on napattu S-sarjan lippulaivamallista Infinity Display -näyttö ja metallirunko. Yhteistä on myös 32 gigatavun tallennusmuisti ja kolmen gigatavun ram-muisti. Muistia voi halutessaan laajentaa microsd-kortilla, joka jakaa korttipaikan toisen sim-kortin kanssa. Sormenjälkilukija on puhelimen takana. Puhelimista löytyy myös led-kuvausvalo sekä takaa että edestä. Kummassakin on perinteinen miniplugimallinen kuulokeliitäntä. Käyttöjärjestelmä on molemmissa Android 8.0 Oreo.

Vaatimattomammassa A6-mallissa näytön koko on 5,6 tuumaa 1 480 x 720 pikselin resoluutiolla. Sen kuvasuhde on 18,5:9. Takakameroita on vain yksi 16 megapikselin kennolla. Linssi on valovoimaltaan f/1,7. Selfiekameran kenno on saman kokoinen, mutta valovoima on vaatimattomampi f/1,9. Järjestelmäpiiri on Exynos 7870, joka on kahdeksanytiminen ja sen kellotaajuus on 1,6 gigahertsiä. Akulla on kapasiteettia 3 000 milliampeerituntia.

A6+:ssa näyttönä on isompi kuusituumainen. Se on myös tarkempi 2 220 x 1 180 pikselin resoluutiolla. Takakameroita on kaksi, joista pääkameran kenno on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä ja kakkoskameran viisi megapikseliä. Valovoima on pääkamerassa f/1,7 ja kakkoskamerassa f/1,9. Kahden kameran ansiosta puhelin pystyy bokeh-efektiin eli kuvattavan kohteen taustan sumennukseen. Etukamera on peräti 24 megapikselin kennolla varustettu. Sen aukon koko on f/1,9. Järjestelmäpiirinä plus-mallissa on Qualcomm Snapdragon 450, jossa on myös kahdeksan ydintä. Kellotaajuus on kuitenkin suurempi eli 1,8 gigahertsiä. Akun kapasiteetti on suurempi eli 3 500 milliampeerituntia.

Kumpikin versio tulee kauppoihin toukokuun aikana. Suomessa saatavilla olevina värivaihtoehtoina ovat musta ja kulta.

A6: 329 euroa

A6+: 379 euroa

www.samsung.fi