Samsungin QLED-mallisto on vihdoin myynnissä kautta Suomen. Tänä vuonna Samsungin tv:t saavuttavat ensimmäistä kertaa nopeuden ja ominaisuudet, jotka ovat samalla viivalla pelinäyttöjen kanssa. Samsungin uusissa QLED-televisioissa on alle 10 ms -syöttöviive, johon tähän asti ovat pystyneet vain pelinäytöt. 120 Hz tilassa syöttöviive tippuu alle 7 millisekuntiin. Samsungin uudet QLED-televisiot tukevat 120 Hz:n virkistystaajuutta sekä VRR-tekniikkaa, joka mahdollistaa virkistystaajuden synkronoinnin televisioon syötettävän ruudunpäivitysnopeuden kanssa, mikä takaa sujuvan liikkeentoiston ilman ruudun repimisefektiä. Yhdessä yllä mainitut tekniikat tekevät Samsungin televisioista täydellisiä pelinäyttöjä.

HDMI 2.1 -tuki tuo mukanaan käyttökokemusta parantavia ominaisuuksia

Samsungin QLED 2020 -mallisto tukee HDMI 2.1 -tekniikkaa, mikä merkitsee, että televisiot tukevat 4K-signaalia 120 Hz:n virkistystaajuudella sekä VRR-tekniikkaa, mikä tekee televisioista ihanteelliseen kytkettäväksi muun muassa pelitietokoneen tai tulevan sukupolven pelikonsoleiden kanssa. HDMI 2.1 -tuki tuo mukanaan myös Quick Media Switching -ominaisuuden, jonka ansiosta lähteiden vaihto onnistuu ilman odottelua ja mustaa ruutua ennen sisällön näyttämistä. Quick Media Switching yhdessä Samsungin Tizen-käyttöliittymän kanssa tekee QLED-televisioiden käytöstä entistä vikkelämpää ja sulavampaa.

Reunaton lippulaivatelevisio

Samsung Q950TS QLED 8K -huippumalli on varustettu reunattomalla Infinity-näytöllä. Näytön pinta-alasta jopa 99 % on pelkkää ruutualaa. Ohut 15 millimetrin profiili ja kuusi runkoon upotettua kaiutinta takaavat television täydellisen sulautumisen ympäristöön ja antavat katselukokemukselle täysin uuden merkityksen. Samsung Q950TS tulee myyntiin Euroopassa 65:n, 75:n ja 85 tuuman kokoluokissa. Q950TS:n lisäksi Samsung esitteli myös Q900TS- ja Q800T-mallit laajentaen siten QLED 8K tv:n tuotevalikoimaansa. Q900TS ja Q800T ovat saatavana 55–98 tuuman kokoisina. Tänä vuonna Samsung esittelee 8K QLED-televisioita jokaiseen tarpeeseen.

Äänentoistosta tinkimättä

Tämän vuoden tuotteissa kuullaan merkittäviä parannuksia myös äänentoistoon. Objecting Tracking Sound+ (OTS+) luo kolmiulotteisen ääniympäristön yhdistämällä useita kaiuttimia television ylä-, sivu- ja alaosasta oman AI-algoritminsa kautta. OTS+ analysoi äänen ja käyttää neljää kaiutinta, jotta ääni vastaa täsmällisesti kuvan tapahtumia. Q-Symphony on ainutlaatuinen multi-speaker-toteutus. 2020 QLED-televisiot osaavat ensimmäistä kertaa hyödyntää television omia kaiuttimia yhdessä Samsungin vuoden 2020 Q-sarjan soundbarin kanssa, mikä mahdollistaa vielä rikkaamman ja täydellisemmän surround-äänikokemuksen. Active Voice Amplifier eliminoi taustamelun. Toiminto tunnistaa automaattisesti kohinan ja lisää puheen ja vuoropuhelun selkeyttä.

Tekoälyominaisuudet viimeistelevät kokonaisuuden

Quantum AI yhdistää Samsungin 8K-kuvaprosessorin Tizen-alustan kanssa ja osaa skaalata mitä tahansa sisältöä 8K-tarkkuuteen. Tv pääsee hyödyntämään paneelin kaikkia 33 miljoonaa pikseliä videon alkuperäisestä koosta ja kuvalähteestä riippumatta. Adaptive Picture analysoi valaistusolosuhteita ja näytön sisältöä sekä varmistaa korkean kuvanlaadun ympäröivistä valo-olosuhteista riippumatta.

Disney+ tarjoaa Samsungin laitteille kattavan valikoiman viihdettä

Samsung jatkaa yhteistyön kehittämistä ja laajentamista johtavien sisällöntuottajien kanssa. Disney+ -sovellus saapuu Samsungin televisioihin kuluvan vuoden aikana.

Yksilölliset Lifestyle tv:t tarjoavat uudenlaisia tapoja katsoa televisiota

Samsung tuo myyntiin myös uusia ja vallankumouksellisia lifestyle-televisioita. The Sero on suunniteltu etenkin käyttäjille, jotka haluavat nauttia mobiilisisällöistään suurelta ruudulta. Kun on aika katsella vaikkapa elokuvia, käyttäjä voi kääntää television vaaka-asentoon. Matkapuhelinsisällön voi helposti peilata tv:n ruudulle napauttamalla laitteita toisiaan vasten. Televisio tunnistaa, kun puhelin käännetään pystyasennosta vaaka-asentoon. Television ohjaus onnistuu tottakai langattomasti mobiililaitteelta.

Samsungin QLED-malliston suositushinnat alkavat 599 eurosta.
85 tuuman mallien suositushinnat alkavat 2999 eurosta.
The Seron suositushinta on 1499 euroa.