SamMobile-sivuston lähteiden mukaan Samsungilta olisi tulossa edullisempi ja pienempi älykaiutin. On mahdollista, että pienempi älykaiutin olisi esillä jo pian alkavilla CES 2019 -messuilla tai helmi-maaliskuussa MWC-mobiililaitetapahtumassa.

Samsung esitteli viime elokuussa Galaxy Home -älykaiuttimen, joka käyttää valmistajan omaa Bixby-puheavustajaa. Kaiutin on tehty yhteistyössä Samsungin omistaman AKG:n kanssa. Kaiutinelementtejä on kuusi kappaletta, mikrofoneja kahdeksan ja lisäksi subbari.

Se ei ole vielä ehtinyt myyntiin asti eikä tarkka hintakaan ole vielä varmistunut, mutta on odotettavissa, että se sijoittuisi suunnilleen Applen HomePodin tietämille. Se olisi siis huomattavasti kalliimpi kuin budjettiluokan älykaiuttimet kuten esimerkiksi Amazonin Echo Dot tai Google Home Mini.

Tarkempia teknisiä tietoja edullisemmasta älykaiuttimesta ei ole tiedossa, mutta oletettavasti se tulisi olemaan ominaisuuksiltaan vaatimattomampi ja kooltaan pienempi. Isomman Galaxy Homen mallinimi on SM-V510, mutta luvassa on SamMobilen mukaan myös SM-V310.

Edullisempi kaiutinmalli ei olisi yllätys, koska Samsungilla on Bixby-puheavustajineen vielä kirittävää etenkin älykaiutinmarkkinoilla, joissa Amazonin Alexa ja Google Assistant ovat ylivoimaisia. Bixby on jäljessä myös saatavilla olevien kielten määrässä, sillä se tukee toistaiseksi vasta englantia, koreaa ja mandariinikiinaa.