WhatHiFi on testannut Bowers & Wilkinsin 606 -kaiuttimet. Kyseessä on uudistuneen 600-sarjan kookkaampi jalustakaiutinmalli, jonka suositushinta Suomessa on 700 euroa parilta. Hintaluokassa vallitsee ankara kilpailu, mutta WhatHiFin mukaan 606-malli saattaa nousta kärkeen. 600-sarja on B&W:n edullisin. 606:sta pienempi jalustakaiutinmalli on 607.

Uutta päivittyneessä sarjassa on kalliimmista malleista tuttu Continuum-kartio, minkä silmämääräisesti havaitsee parhaiten elementin värin vaihtumisena keltaisesta hopeaan. 606-mallissa basso- ja keskiäänistä vastaava Continuum-elementti on kooltaan 165 millimetriä ja kotelosta eristetty alumiininen kaksoisdomediskantti 25 millimetriä. Takaa löytyy Flowport-refleksiportti. Kaiutinliitännät mahdollistavat kaksoisjohdotuksen.

WhatHiFin mukaan kaiuttimet soveltuvat hyvin monenlaiselle musiikille ja tarjoavat viihdyttävää toistoa. Diskantti toistuu täsmällisesti, ponnekkaasti ja eläväisesti. Basso taas toistuu painokkaasti, tiukasti ja syvästi. Toisto on tasapainoista. Dynamiikaltaan kaiuttimet ovat vangitsevat, eikä dynamiikasta joudu juuri tinkimään, vaikka kuuntelisi hiljaisella voimakkuudella. Kilpailevista kaiuttimista KEF Q350 on toistoltaan syvempi ja painokkaampi, mutta B&W:ssä basso toistuu tiukemmin ja näkemyksellisemmin.

Kaikkiaan B&W 606 -kaiuttimet tarjoavat arvion mukaan tyylikästä designia, tasapainoista toistoa ja luokassaan huippuluokan dynamiikkaa ja yksityiskohtia. Mitään merkittävää puutetta WhatHiFi ei testissään löytänyt. Niinpä ne saivat täydet viisi tähteä.

WhatHiFin arvion voi lukea täältä.