Samsung tuo Suomessa myyntiin uudet Q8D-televisiot, jotka ovat jatkoa keväällä esitellylle qled-televisiomallistolle. Valmistaja käyttää televisiossaan Direct Full Array -taustavalotekniikkaa ja Ultra Black Elite -kuvanparannustekniikkaa syvän mustan värin aikaansaamiseksi sekä valovoimaisiin, eläviin ja täsmällisiin väreihin.

Maksimikirkkaudeksi luvataan 1 500 nitiä ja värivolyymiksi sata prosenttia. Televisiossa on tuki AMD:n FreeSync-tekniikalle, joka synkronoi television virkistystaajuuden esimerkiksi pelikonsolin virkistystaajuuden kanssa. Näin pelikokemuksen luvataan olevan saumaton.

Televisiossa on myös pelaamista varten kuvanlaatua optimoiva Auto Game Mode -pelitila, joka myös havaitsee, pelataanko pelikonsolilla vai katsotaanko elokuvaa. Tarkkuudeltaan Q8D yltää 4k-tasoon ja input lag -viiveeksi luvataan alle 20 millisekuntia ja huippunopeaa vasteaikaa.

Samsung lupaa, että sen qled-lcd-tekniikassa ei tarvitse huolehtia kiinnipalamisesta kirkkaiden staattisten elementtien kohdalla. Televisioon on ladattavissa myös Steam Link -sovellus, jolloin samassa verkossa olevalta pc-tietokoneelta pystyy pelaamaan pelejä Xbox One -ohjaimella.

Q8D on saatavilla 55”, 65” ja 75” kokoisina. Hinnat alkavat 2 199 eurosta.

www.samsung.fi