Samsung on kertonut, että sen taittuvanäyttöinen Galaxy Fold -puhelin on tulossa Suomeen 3. toukokuuta. Ennakkomyynti alkaa Euroopassa viikkoa aikaisemmin eli 26. huhtikuuta.

Galaxy Fold näki päivänvalon Barcelonan Mobile World Congress -tapahtuman alla helmikuun lopussa. Siinä on kirjan tavoin avautuva näyttö, joka on kooltaan 7,3 tuumaa. Kun kansi on taitettuna kiinni, siinä on täysin toimiva mutta pienempi 4,58 tuuman näyttö. Avatessa kansinäytön sisältö näkyy sisänäytössä. Mekanismin luvataan kestävän satoja tuhansia avauksia.

Muita huomionarvoisia ominaisuuksia ovat kuusi kameraa, joista kolme on takana, kaksi sisällä ja yksi suljettuna kannesta. Tallennusmuistia on 512 gigatavua ja käyttömuistia 12 gigatavua. Akku on kapasiteetiltaan 4 380 milliampeerituntia. Tarkemmin Galaxy Foldista voi lukea uutisestamme.

Tarkka hinta Suomessa ei ole vielä tiedossa, mutta Euroopassa hinta on 2000 euron paikkeilla. Hintavan puhelimen mukana tulee täyslangattomat Galaxy Buds -kuulokkeet, Kevlar-suojakotelo ja vuoden Samsung Care+ -takuu.

www.samsung.com/fi