Apple julkisti odotetusti videon suoratoistopalvelunsa tänään Steve Jobs Theaterissa pidetyssä tapahtumassa. Samalla esiteltiin TV Channels ja uudistettu sovellus, joka tulee saataville aiempaa useammille laitteille.

Apple TV -sovellukseen saapuu toukokuussa päivityksenä Apple TV Channels. Se yhdistää samaan sovellukseen televisiokanavia, iTunesista ostettuja elokuvia ja suoratoistopalveluista ainakin aluksi Amazon, HBO, Hulu ja HBO. Palveluja pystyy siis tilaamaan yhdestä sovelluksesta kootusti.

Erilaisille sisällöille on siinä välilehdet. Päivitys saapuu ensin iPadille, iPhonelle ja Apple TV:lle, mutta syksyllä se saapuu myös Mac-tietokoneille sekä esimerkiksi Samsungin, Sonyn ja LG:n älytelevisioille. Sovellus on myös aiempaa personoidumpi.

Maksullisen Apple TV+ -palvelun sisältö on Applen itse tuottamaa, ja se käyttää tuotantoihin tänä vuonna kaksi miljardia dollaria. Mukana on liuta kovia nimiä kuten Oprah Winfrey, Steven Spielberg, M. Night Shyamalan, Alfre Woodard, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston ja Steve Carrell. Palvelussa ei ole mainoksia. Hinta ei ole vielä tiedossa, mutta palvelu saapuu yli sataan maahan syksyllä.

www.apple.com/fi