Samsung esitteli ylempään keskihintaluokkaan sijoittuvan Galaxy A9 -puhelimen. Kisa kameroiden osalta kiristyy nyt myös hieman lippulaivoja edullisemmissa puhelimissa, sillä uutuudessa takakameroita on ennätykselliset neljä kappaletta.

Kolme niistä on tuttuja viime kuussa julkistetusta A7:sta. Pääkamera on varustettu 24 megapikselin kennolla ja f1,7-aukolla. Sitä avustaa kahdeksan megapikselin tarkkuuksinen 120 asteen superlaajakulma, jonka aukkoluku on f/2,4, ja syvyysinformaatiota tallentava viiden megapikselin kamera f/2,2-aukolla.

Uutena tulokkaana on kaksinkertaisen zoomin tarjoava telekamera kymmenen megapikselin kennolla ja f/2,4 aukolla. Eteenkin on riittänyt yksi kappale kameroita, jonka kennon koko on 24 megapikseliä ja aukko f/2,4. Puhelin optimoi kuvaussäätöjä 19 tunnistamansa kuvaustilanteen mukaan. Se havaitsee, jos kuvattavan silmät ovat olleet kuvassa kiinni, ja osaa myös ehdottaa tärähtäneiden tai huonosti valottuneiden kuvien poistamista tai uuden ottamista.

Puhelin on rakenteeltaan lasia ja alumiinia. Näyttö on kooltaan 6,3 tuumaa ja on toteutettu Super AMOLED -tekniikalla. Tarkkuudeltaan se on 2 220 x 1 080 pikseliä eli Full HD+. Sormenjälkilukija on sijoitettu taakse. Akku on kapasiteetiltaan 3 800 milliampeerituntia. Lataus tapahtuu usb-c-liitännän kautta ja pikalatauksella. Myös perinteinen kuulokeliitäntä löytyy. Puhelimessa on kaksi sim-korttipaikkaa.

Huippupuhelimesta Galaxy A9:n erottaa selkeimmin keskiluokan Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri. Ram-käyttömuistia on kuusi gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. Lisätilaa saa microSD-muistikortin avulla aina 512 gigatavuun asti. Käyttöjärjestelmänä on Android 8.0 Oreo Samsung Experience -käyttöliittymällä.

Värivaihtoehdot Suomessa ovat musta ja sininen. Puhelimet tulevat myyntiin marraskuun lopussa Giganttiin ja Samsungin verkkokauppaan. Suositushintaa puhelimella on 649 euroa.

www.samsung.com/fi