Sennheiser ja sen omistama Neumann ovat esitelleet Amsterdamin IBC-tapahtumassa uusia sisällöntuotantotyökalujaan.

Ensi vuoden alussa tulee saataville minikokoinen lähetin langatonta Digital 6000 -mikrofonijärjestelmää varten. Se soveltuu lähetys-, teatteri-, ja muuhun audiotuotantokäyttöön.

Langaton Memory Mic -mikrofoni on suunniteltu älypuhelimien kaveriksi. Se soveltuu toimittajille tai muille sisällöntuottajille, jotka käyttävät puhelintaan helppoon äänen- tai videontallennukseen reissun päällä – esimerkiksi vloggaukseen tai podcastin tekoon. Äänen ja videon synkronointi tapahtuu ilmaisella soveluksella. Kerroimme siitä tarkemmin elokuussa.

Uutta on myös IE 40 PRO -tarkkailukuulokkeet, jotka ovat Sennheiserin edullisimmat mallit uudessa nappimallisten kuulokkeiden sarjassa. Niiden luvataan tarjoavan virheetöntä, lämmintä, yksityiskohtaista ja luonnollisen selkeää äänentoistoa. Johdon läpivientiä luonnehditaan rikkoutumattomaksi.

Vaihtoehtoisesti voi käyttää HD 300 PRO -tarkkailukuulokkeita tai mikrofonin sisältäviä HMD 300 PRO -ja HMD 301 PRO -kuulokkeita. Jälkimmäisissä on ActiveGard-suojaus ja superkardioidi -suuntakuviolla varustettu puomimikrofoni, joka ei poimi juurikaan ympäröiviä hälyääniä. Äänen puolesta niiden luvataan olevan mahdollisimman lähellä HD 250 Linear -mallia.

Essential Omni -sarjan Euroopan-debyytissä esiteltiin nappimikrofoneja ja headsetejä. MKE Essential Omni ja HSP Essential Omni sijoittuvat sijoittuvat MKE 2 -ja HSP 2 -malleja edullisempaan hintaluokkaan.

Neumann esitteli uusintajulkaisua U67-putkimikrofonistaan, joita käytettiin erityisesti 60-luvulla. Mukana tulee laukku, kelluva ripustus, johto ja uudelleen suunniteltu NU 67 V -virtalähde.

Tilaisuudessa oli esillä myös binauraalisen äänittämisen ja tuotannon työkaluja, kuten AMBEO-järjestelmään kuuluvaa headsetiä ja VR-mikrofoneja, Neumann KU 100 -keinopäämikrofonia ja yhteistyökumppai Dear Realityn dearVR Spatial Connect -miksausohjelmisto.

www.sennheiser.com

www.neumann.com