Huawein elokuussa julkaisema Mate 20 Lite -puhelin on saapunut myyntiin Suomessa. Kyseessä on keskihintaluokan versio ensi kuussa julkaistavasta Mate 20 -lippulaivamallista.

Puhelimessa on lcd-näyttö, joka on kooltaan 6,3 tuumaa ja kuvasuhteeltaan 19,5:9. Tarkkuus yltää 2 340 x 1 080 pikseliin saakka. Järjestelmäpiirinä on äskettäin esitelty Kirin 710. Ram-muistia on kuusi gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 64 gigatavun verran. Muistikortilla tallennustilalla on mahdollista saada lisää.

Puhelimen runko on alumiinia ja takakuori on lasia. Takaa löytyy kaksoiskamera, jossa pääkamera on 20 megapikseliä ja aukko f/1,8. Kakkoskamerassa kaksi megapikseliä. Edessä on 24 megapikselin pääkamera aukkoluvulla f/2,0. Sen kaverina on kahden megapikselin apukamera.

Akku on kapasiteetiltaan 3 750 milliampeerituntia ja sen lataaminen onnistuu usb-c-liittimen avulla. Puhelimessa on myös perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Käyttöjärjestelmänä on Android 8.1 Oreo EMUI-käyttöliittymällä.

Puhelin on myynnissä Dustin Home -verkkokaupassa. Se on saatavilla musta, sininen ja kultainen versio. Hinta on 399 euroa.

www.huawei.com