Sennheiser on julkistanut uudet referenssitason HD 400 Pro -studiokuulokkeet. Ne on tarkoitettu ennen kaikkea miksaukseen ja masterointiin. Valmistajalle tyypilliseen tapaan kyseessä on rakenteeltaan avoimet kuulokkeet.

HD 400 Pro -kuulokkeet ovat korvan ympäröivää mallia. Kuuloke-elementit on sijoitettu hieman viistosti kuuntelijan korviin nähden, minkä luvataan luovan vastaavan kuuntelukokemuksen kuin istuisi monitorikaiuttimien edessä kuuntelupisteessä.

Kuulokkeiden luvataan olevan poikkeuksellisen mukavat, mikä onkin tärkeää miksatessa. Korvalliset on päällystetty veluurilla, ja kuulokeosien ilmanvaihdon luvataan olevan hyvällä tasolla. Kuuloke-elementit on valmistettu polymeeriseoksesta, ja niissä on voimakkaat magneetit. Lopputuloksena luvataan olevan puhdas ja selkeä bassontoisto.

Taajuusvasteen luvataan yltävän kuudesta hertsistä 38 kilohertsiin eli reilusti ihmisen kuuloalueen ylä- ja alapuolelle. Säröä on ainoastaan 0,05 prosenttia mitattuna 1 kilohertsin taajuudella ja 90 desibelin äänenpaineella.

Mukana tulee kaksi miniplugijohtoa, joista toinen on kolmen metrin kierrejohdollinen ja toinen 1,8 metrin suora johto, sekä adapteri isoa plugiliitäntää varten. Hintaa kuulokkeilla on 249 euroa.

en-fi.sennheiser.com