Saksalainen kuulokevalmistaja Sennheiser on esitellyt Momentum 4 Wireless -vastamelukuulokkeensa. Design on muuttunut minimalistisemmaksi aikaisempien retrovaikutteiden sijaan.

Mustana ja valkoisena saataville tulevat kuulokkeet saa taitettua kuljetuksen ajaksi kasaan. Mukana tulee kuljetuskotelo. Kuulokeosissa on kosketustoiminnot, ja sanka on päällystetty kankaalla. 42 millimetrin elementtien luvataan tarjoavan loistavaa dynamiikkaa, selkeyttä ja musikaalisuutta.

Mukana on aptX Adaptive -koodekilla ryyditetty Bluetooth 5.1 -yhteys. Myös perinteisemmät SBC- ja AAC-koodekit ovat tuettuina. Kuulokkeet pystyy yhdistämään useampaan kuin yhteen Bluetooth-laitteeseen samanaikaisesti.

Vastamelutoimintoa on kehitelty edelleen, ja siinä on nyt Transparency-tila, joka päästää ääntä läpi. Myös puheluäänen laatua on pyritty parantamaan digitaalisella säteenmuodostavalla mikrofoniryhmällä ja automaattisella tuulenvaimennusteknologialla. Sovelluksesta löytyy taajuuskorjain, äänitiloja ja äänen personointitoiminto.

Kuulokkeille luvataan peräti 60 tunnin akunkesto, mikä on todella vaikuttava lukema. Useimmat kilpailijat kun yltävät tavallisesti noin puoleen siitä. Kuulokkeissa on myös pikalataustoiminto, jolla saa 10 minuutissa kuusi tuntia lisää kuunteluaikaa. Kuulokkeet katkaisevat toiston automaattisesti, kun ne ottaa pois päästä, ja jatkaa kun ne asettaa takaisin korvalle. Virta katkeaa niin ikään automaattisesti, kun kuulokkeita ei käytetä, ja menee takaisin päälle käytön jatkuessa.

Kuulokkeiden suositushinta on 349,90 euroa, ja ne ovat jo ennakkomyynnissä. Toimitusten luvataan alkavan 23. elokuuta.

www.sennheiser-hearing.com