Sosiaalinen media on yksi tapa löytää uutta luettavaa, mutta entä jos haluaa seurata tiiviisti jotain kapean aihealueen uutisia? Siihen esimerkiksi Facebook on algoritmiensa vuoksi melko kehno väline. Suuri osa julkaisuista ei näy uutissyötteessä, ja parhaimmillaankin ne joutuu kaivamaan kavereiden kissavideoiden ja salipäivitysten seasta.

Yksi keino on turvautua vanhaan konstiin eli rss-syötteiden lukijaan. Vuonna 1997 esitelty rss on tavallaan jo vanhanaikainen konsti seurata mediaa, mutta sen tapa ilmoittaa mekaanisesti kaikista seurattujen medioiden uutisista on usein tarpeellinen. Sama ominaisuus on myös sen heikkous, sillä liian monta syötettä seuraamalla on mahdollista hankkia melkoinen informaatioähky.

Rss-sovelluksista suosittu vaihtoehto on ilmainen Feedly, joka on saatavilla Android- ja iOS-laitteille. Feedlyssä julkaisuja pystyy esimerkiksi kategorisoimaan julkaisuja aihealueittain ja merkitsemään kiinnostavia artikkeleita sopivampana hetkenä luettavaksi. Sovelluksesta löytyy kattava määrä ehdotuksia seurattaviksi syötteiksi. Siitä pystyy lisäksi näppärästi jakamaan artikkeleita sosiaaliseen mediaan.

Rss-syöte löytyy usein niin, että kirjoittaa haluamansa median nimen perään kautta-merkin ja joko rss tai feed. Esimerkiksi meidän sivustomme syöte löytyy osoitteesta www.avplus.fi/feed. Joillain medioilla on saatavilla myös aihealueittain jaoteltuja syötteitä.

Sovellus on ladattavissa Android-laitteille täältä ja iOS-laitteille täältä.