Seuraavan sukupolven Bluetooth-kuulokkeilta ja kaiuttimilta on lupa odottaa nykyistä parempaa soundia ja akunkestoa. Bluetooth-standardin määrityksistä vastaava Bluetooth SIG -organisaatio on julkistanut uudet määritykset tulevalle Bluetooth LE Audio teknologialle. Bluetooth SIG:n taustalla on 36 000 yhtiötä.

Ensimmäisiä Bluetooth LE Audio -määrityksiä hyödyntäviä laitteita on lupa odotella markkinoille lähikuukausina. Ne hyödyntävät uutta LC3-koodekkia, jonka luvataan tarjoavan parempilaatuista ääntä matalammilla bittinopeuksilla. Laitteet kuluttavat myös vähemmän virtaa, jolloin akunkesto pitenee tai vaihtoehtoisesti laitteista voi tehdä pienempiä.

Aikaisemmin uutisoimme jo Auracastista, jota Bluetooth LE Audio myös tukee. Se mahdollistaa äänen lähettämisen toistolähteistä rajattomaan määrään laitteita kuten kuulokkeita, kaiuttimia tai kuulolaitteita. Niinpä julkisissa paikoissa voi lähettää vaikkapa yhteisiä kuulutuksia. Myös oman soittolistan toistaminen useammille korville on mahdollista.

www.bluetooth.com