HiFiPlus on testannut Audiovectorin QR Sub -subwooferin, jonka hinta on Suomessa tasan 1 000 euroa. Värivaihtoehdot ovat kiiltävä musta, satiinivalkoinen ja pähkinäpuu. Mukana tulee magneeteilla kiinnitettävä suojaritilä.

QR Subissa on eteen suunnattu aktiivinen subbarielementti ja alas suunnattu passiivielementti, molemmat kooltaan 10 tuumaa. Vahvistimen tehoksi ilmoitetaan 350 wattia. Sisääntulot löytyy sekä linjatasoisena että Neutrik-liitännöillä toteutettuna kaiutintasoisena hi-levelinä. Subbarista löytyy kaksi äänenvoimakkuuden säädintä, jakotaajuuden säätö ja vaiheensäädin.

Aktiivielementti on QR-sarjan muista kaiuttimista tuttu Pure Piston. Se on voileipärakenteinen, jossa alumiinin välissä on kuitupitoinen liimatäyte. Se tarjoaa alumiinikartion nopean reagoinnin ilman äänen säröytymistä kuultavilla taajuusalueilla.

HiFiPlussan mukaan QR Sub on parhaimmillaan silloin, kun se säädetään tukemaan hienovaraisesti laadukasta kaiutinparia. QR Sub toistaa nuotit tarkasti, ja äänen syvyyttä ja hienovaraisuutta kehutaan yllättäviksi. Se on nopea ja toimii mukavasti rumpujen lisäpotkun tuojana. Lehti määrittelee erityisen hyvän subbarin siten, että sen kuulee parhaiten keski- ja ylätaajuuksien avautumisena. Ja näin QR Sub tekee. Se yltää silti myös matalalle, valmistajan ilmoituksen mukaan 22 hertsiin saakka, joten kotiteatterin sohvaa täräyttävät efektitkin onnistuvat.

HiFiPlussan arvio löytyy täältä.

Mitat (L × K × S): 38 × 35 × 38 cm
Paino: 18,4kg

audiovector.com

www.hifimesta.fi