Huawei on julkistanut uuden Y9 (2018) -älypuhelimen, joka sijoittuu edullisempaan keskiluokkaan. Suorittimena hyrrää Kirin 659, jollainen on myös Mate 10- ja Honor 9 -puhelimien Lite-malleissa. Keskusmuistin koko on kolme gigatavua. Tallennustilaa taas löytyy 32 gigatavun verran, mitä voi kasvattaa tarvittaessa muistikortilla. Käyttöjärjestelmä on Android 8 Oreo varustettuna EMUI 8.0 -käyttöliittymällä.

Näyttönä on kuuden tuuman ips-kosketusnäyttö, jonka kuvasuhde on 18:9 ja resoluutio FullHD+ eli 1 080 x 2 160. Akku on melko mukavan kokoinen 4 000 milliampeeritunnin kapasiteetillaan. Sekä edessä että takana on kaksoiskamera. Takana se on varustettu 16 megapikselin kennolla ja kahden megapikselin kakkoskameralla syvyysvaikutelmaa varten. Etukamerassa taas kenno on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä, kakkoskamera on edessä samanlainen kuin takanakin.

Y-sarjalaisista Suomessa on ollut myynnissä useita malleja, mutta ei toistaiseksi Y9. Nähtäväksi jää, saapuuko uusi malli meillä kauppoihin. Myöskään hinta ei ole tiedossa, mutta se lienee hieman vähemmän kuin Mate 10 Litessä esimerkiksi pienemmän keskusmuistin ja tallennustilan vuoksi. Mate 10 Lite maksaa kaupoissa tällä hetkellä noin 300 euroa.

www.huawei.fi