Sonos esitteli uuden pienikokoisen Beam-soundbarinsa. Se on 60 prosenttia pienempi ja 20 prosenttia nykyistä Playbaria lyhyempi. Niinpä se soveltuu parhaiten pieniin ja keskikokoisiin huoneisiin.

Beamin voi sijoittaa joko pöytätasolle tai kiinnittää seinälle. Laitteessa on muiden Sonos-laitteiden tapaan myös pääsy monihuonejärjestelmään ja runsaisiin suoratoistolähteisiin. Fyysisinä liitäntöinä ovat hdmi arc, optinen ja ethernet. Soundbariin voi yhdistää myös langattomat takakaiuttimet ja subbarin surround-järjestelmän rakentamiseksi. Hallinta onnistuu myös soundbarin päällä olevista kosketusnäppäimistä.

Beamissa on neljä ellipsin muotoista laajakaistaelementtiä, kolme passiivisäteilijää ja diskantti. Niiden luvataan tarjoavan selkeää lauluääntä, tilantunnetta ja parasta mahdollista bassontoistoa. Ominaisuuksista löytyy esimerkiksi yötila ja puheäänten korostus. Laite on yhteensopiva Trueplay-huonekalibrointiteknologian avulla.


Puheohjaustoiminnoista saatavilla on sekä Siri että Alexa. Google Assistant on Sonosin mukaan tuloillaan. Kuten Sonos Onessa, toisen sukupolven Play:5:ssä, Playbasessa ja yhtiön tulevissa tuotteissa, myös Beamissa on Airplay 2 -tuki.

Applen yhteensopivilla laitteilla pystyy siis luomaan monihuonejärjestelmän ja toistamaan langattomasti myös sen kautta. Nykyisiin laitteisiin ominaisuus tulee tästä kuusta alkaen ohjelmistopäivityksellä. Airplay 2 -toistoon myös riittää, jos yksikin Sonos-järjestelmän laitteista tukee sitä.

Värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen samanvärisillä suojakankailla. Valmistajan ilmoittama Euroopan hinta on 449 euroa ja myyntiintulo 17.6.

www.sonos.com