Sonos on esitellyt ensimmäiset ulkokäyttöön tarkoitetut kaiuttimensa. Viime kesänä liikkui jo ensimmäisiä huhuja siitä, että monihuonejärjestelmästään tuttu valmistaja olisi laajentamassa valikoimaansa myös kodin ulkopuolelle. Ulkokaiuttimet olivat yksi vahvimmista veikkauksista, mutta äskettäin huhuttiin myös kuulokkeista.

Lisäksi kotikaiuttimien valikoima laajenee seinän ja katon sisään asennettavilla kaiuttimilla. Uutuudet on kehitetty yhdessä Sonancen kanssa, mistä juontuu myös malliston nimi “Sonos Architectural by Sonance”. Ne on optimoitu tuoreelle Sonos Ampille.

Ulkokaiuttimien luvataan kestävän kosteutta, vettä, suolavesisuihkuja, ultraviolettisäteilyä ja pakkasta. Sonos Amp -vahvistimeen pystyy yhdistämään kolme kaiutinparia. Jos siihen liittää katto- tai seinäasennuskaiuttimet, niin laitteella voi käyttää Trueplay-huonekalibrointiohjelmaa verkkotoisto- ja monihuoneominaisuuksien lisäksi. Suojaverkko on saatavilla pyöreänä tai neliskanttisena ja sen voi maalata.

Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa, mutta valmistajan sivuilla In-Wall -seinäkaiutin ja In-Ceiling -kattokaiutin maksavat 599 dollaria parilta ja toimitukset alkavat helmikuun lopussa. Sonos Outdoor -ulkokaiutin maksaa 799 dollaria parilta ja tulee saataville huhtikuussa.

www.sonos.com