Audiovalmistaja Sonos on ilmoittanut blogissaan, että se aikoo lopettaa muutamien vanhempien laitteidensa tuen toukokuussa. Tarkempaa päivämäärää ei ole toistaiseksi ilmoitettu, mutta kyseiset laitteet ovat kaikki vähintään 10 vuotta sitten julkistettuja ja niiden valmistus on lakkautettu vähintään viisi vuotta sitten.

Tuki loppuu seuraavilta laitteilta: Zone Playerit, Connectit ja Connect:Ampit, joita on myyty vuoteen 2015 saakka, vuonna 2009 julkistetut ensimmäisen sukupolven Play:5 ja CR200 sekä vuonna 2007 julkaistu Bridge. Valmistaja muistuttaa, että jopa 92 prosenttia sen valmistamista laitteista on edelleen käytössä, mutta vanhimpien mallien tekniset ominaisuudet ja prosessoriteho eivät enää riitä.

Tuen loppuminen ei tarkoita sitä, että laitteet lakkaisivat toimimasta. Yhtiö myös tarkkailee edelleen kyseisiin malleihin liittyviä bugeja, jos sellaisia ilmenee. Ne eivät kuitenkaan saa toukokuun jälkeen enää uusia päivityksiä ja ominaisuuksia.

Jos samaan järjestelmään kuuluu uudempia ja nyt päivitysohjelmasta putoavia laitteita, ne eivät myöskään saa päivityksiä, vaan vanhempi laite täytyy irrottaa järjestelmästä. Sonos houkuttelee vaihtamaan uudempiin laitteisiin kierrätysohjelmansa kautta, jossa voi saada 30 prosentin alennuksen sillä ehdolla, että tekee vanhan laitteensa toimimattomaksi Recycle Mode -toiminnon avulla.

www.sonos.com