Sony esitteli Mobile World Congress -tapahtumassa Xperia 1 -huippupuhelimensa ohella keskiluokan Xperia 10- ja Xperia 10 Plus -puhelimet sekä edullisen Xperia L3:n.

Design muistuttaa pitkälti Xperia 1 -mallia, joka palasi takaisin hieman kulmikkaampaan muotoiluun. Yhteinen erikoisuus on myös näytön uusi 21:9-kuvasuhde, joka on sama kuin yhä useammissa elokuvasisällöissä.

Xperia 10:ssä on kuuden tuuman kokoinen lcd-näyttö, joka yltää Full HD+ -tasoiseen tarkkuuteen. Takaa löytyy kaksi kameraa, joista pääkamerassa on 13 megapikselin kenno ja syvyystiedon tallentavassa kakkoskamerassa viiden megapikselin kenno. Selfie-kameran kenno on puolestaan kahdeksan megapikseliä.

Järjestelmäpiirinä on Qualcommin keskihintaluokan Snapdragon 630. Ram-käyttömuistia on kolmen gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa 64 gigatavua. Jos kaipaa lisää tallennustilaa, sitä saa muistikortilla enimmillään 512 gigatavua. Puhelimessa on kohtuullisen vaatimaton 2 870 milliampeeritunnin akku, joka ladataan usb-c-liitännän kautta. Käyttöjärjestelmänä on Android 9.0 Pie. Puhelimesta löytyy myös perinteinen kuulokeliitäntä.

Hieman suurempi ja tehokkaampi Xperia 10 Plus puolestaan on varustettu 6,5 tuuman näytöllä, uudemmalla ja tehokkaammalla Snapdragon 636 -järjestelmäpiirillä ja hieman järeämmällä neljän gigatavun ram-muistilla. Eroa on myös kameroissa, joissa takaosan kakkoskameraksi on vaihtunut kahdeksan megapikselin telekamera. Akku on niin ikään aavistuksen suurempi 3000 milliampeeritunnin kapasiteetillaan.

Xperia 10 -mallien myynti alkaa Suomessa heti maaliskuun 1. päivä 349 ja 429 euron hinnoilla. Xperia 10:n värivaihtoehdot ovat sininen, musta, hopea ja vaaleanpunainen. Xperia 10 Plus taas tulee tarjolle mustana ja sinisenä.

Lisäksi Sony esitteli budjettiluokan Xperia L3 -puhelimen. Sen näyttö on koolttaan 5,7 tuumaa, tarkkuus hd+-tasoa ja kuvasuhde 18:9. Takaa löytyy siitäkin kaksoiskamera, jossa pääkamera on varustettu 13 megapikselin kennolla ja syvyysinformaatiota tallentava kakkoskamera kahden megapikselin kennolla. Selfie-kameroita on yksi. Sen kenno on tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä.

Järjestelmäpiiriksi on valittu MediaTekin 6762. Ram-käyttömuistia on sen kaverina kolmen gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa on 32 gigatavua. Muistikortilla tallennustilaa saa niin ikään kasvatettua 512 gigatavun kokoon saakka. Akun kapasiteetti on luokassaan varsin mukavat 3 300 milliampeerituntia, ja sen lataus tapahtuu nykyaikaiseen tapaan usb-c-liitännän kautta. Mukana on myös kuulokeliitäntä. Miinuspuoli on, että käyttöjärjestelmäksi on valikoitunut jo puolitoista vuotta vanha Android 8.0 Oreo.

Hinta on 199 euroa. Puhelin tulee saataville maaliskuun puolivälissä. Värivaihtoehdot ovat musta, kulta ja hopea.

www.sonymobile.com/fi