ZTE on liittynyt 5G-puhelimen esitelleiden valmistajien joukkoon uudella Axon 10 Pro 5G -lippulaivamallillaan. Järjestelmäpiirinä siinä on useiden Android-huippupuhelimien tavoin Qualcomm Snapdragon 855 ja modeemipiirinä Snapdragon X50. Teoreettinen maksiminopeus tiedonsiirrossa on kaksi megabittiä sekunnissa.

Lovella varustettu ja reunoilta pyöristetty amoled-näyttö on kooltaan 6,47 tuumaa ja se yltää FullHD+-tarkkuuteen. Takaa löytyy kolme kameraa, joista pääkamerassa on 48 megapikselin kenno, laajakulmakamerassa 20 megapikseliä ja telekamerassa kahdeksan megapikseliä. Etupuolella taas on 20 megapikselin kamera. Ne käyttävät avukseen tekoälyä.

Akun kapasiteetti on 4000 milliampeerituntia. Ram-käyttömuistia puhelimessa on 6 gigatavua ja tallennusmuistia 128 gigatavua. Puhelin tukee 24 bitin ja 192 kilohertsin laatuista ääntä sekä Dolby Atmosta. Hinta ja saatavuus ovat vielä auki. Tiedossa on kuitenkin, että puhelin on tulossa myyntiin Suomessa Elisan kautta, kunhan se julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Edullisempaan hintaluokkaan puolestaan ilmestyi Blade V10 ja Blade V10 Vita -puhelimet. Ainakin V10:ssä on panostettu selfieihin, sillä sitä varten puhelimessa on peräti 32 megapikselin tekoälyllä ryyditetty etukamera. Lovinäyttö on 6,3 tuuman kokoinen ja yltää FullHD+-tarkkuuteen. Takana on kaksoiskamera. Muistivaihtoehdot ovat kolme tai neljä gigatavua ram-käyttömuistia sekä 32 tai 64 gigatavua tallennusmuistia. Vitasta ei tiedetä toistaiseksi enempää kuin että se on edullisempi. Blade-mallien hinnoista ja saapumisesta Suomeen ei ole toistaiseksi tietoa.

www.ztedevices.com