Sonyltä on ilmestynyt IFA 2019 -messuilla uuden Xperia 5 -puhelin. Se on pienempi versio lippulaivapuhelin keväällä esitellyn Xperia 1 -mallin rinnalle.

Puhelimessa on 6,1 tuuman OLED-näyttö, jonka kuvasuhde on tavallista pitkämäisempi 21:9 ja maksimitarkkuus Full HD+ -tasoa. Mukana menossa on puhelimille optimoitu BIONZ X -kuvaprosessori. Xperia 5:n kehys on metallia ja lasipinnat Corning Gorilla Glass 6 -panssarilasia. Puhelin on IP65/IP68-sertifioidusti pölyn- ja vedenkestävä. Se tukee myös Side Sense -hipaisueleitä puhelimen sivuilla.

Takana on kolme kameraa, joista kaikissa on 12 megapikselin kenno. Pääkamerassa on Optical SteadyShot -kuvanvakain, ja sen kaverina on ultralaajakulmakamera ja telekamera. Sony on käyttänyt Xperia 5 -puhelimessa Alpha-järjestelmäkameroistaan tuttua tekniikkaa kuten kymmenen ruudun sekuntinopeudella tapahtuvan kuvauksen silmiä seuraavan Eye AF -automaattitarkennuksen kera.

Järjestelmäpiirinä on Qualcomm Snapdragon 855. Sen kaverina on kuuden gigatavun RAM-käyttömuisti ja 128 gigatavun tallennusmuisti. Akku on kapasiteetiltaan 3 140 milliampeerituntia, ja sen lataus tapahtuu USB-C-liitännän kautta. Tarvittaessa virtaa saa säästettyä Stamina-tilan avulla. Käyttöjärjestelmänä on Android 9.0 Pie Sonyn käyttöliittymällä varustettuna. Muita mainittavia ominaisuuksia ovat Dolby Atmos -ääni ja pelaajille suunnattu Game Enhancer -tila.

Myynti alkaa Suomessa lokakuussa 799 euron hintaan neljässä värivaihtoehdossa: sinisenä punaisena, mustana ja harmaana. Ennakkotilaajat saavat WF-1000XM3-vastamelukuulokkeet.

www.sonymobile.com