HMD Global esitteli Berliinin IFA 2019 -tapahtumassa Nokia 7.2 -puhelimen lisäksi myös vaatimattomammilla ominaisuuksilla varustetun Nokia 6.2 -mallin. Näytön osalta puhelimissa ei ole eroa, sillä Nokia 6.2:ssa on niin ikään 6,3 tuuman Full HD+ -näyttö, jossa etukamera sijaitsee pisaran mallisessa lovessa. Puhelin käyttää myös PureDisplay-tekniikkaa, jossa SDR-sisältö muunnetaan lennosta HDR-sisällöksi.

Takana on Nokia 7.2:n tavoin kolme kameraa, mutta pääkamera on 48 megapikselin sijaan varustettu 16 megapikselin kennolla. Sen kaverina on 8 megapikselin kennolla varustettu ultralaajakulma ja kolmantena tarjolla on 5 megapikselin syvyyskamera. Selfiet hoituvat puolestaan 8 megapikselin kennolla. Optiikka ei ole Nokia 6.2:ssa ZEISSin valmistamaa.

Järjestelmäpiirinä on Qualcomm Snapdragon 636, joka on Nokia 7.2 -mallin tavoin jo pari vuotta vanha, mutta tehoiltaan vaatimattomampi. RAM-käyttömuistia puhelimessa on mallista riippuen 3 tai 4 gigatavun verran. Sisäisen tallennustilan suuruus on vastaavasti 32 tai 64 gigatavua. Sitä pystyy laajentamaan halutessaan muistikortilla enintään 512 gigatavulla.

Akku on kapasiteetiltaan 3 500 milliampeerituntia ja sitä ladataan ajanmukaiseen tapaan USB-C-liitännän välityksellä. Perinteinen kuulokeliitäntä löytyy myös, ja puhelin tukee NFC-lähiyhteyttä. Rakenteeltaan puhelin on polymeerikomposiittia ja lasia. Virtapainikkeessa sijaitsee ilmoitusvalo, minkä lisäksi Google Assistantin aktivointiin on oma painikkeensa.

Käyttöjärjestelmänä on alkuun Android 9.0 Pie, mutta uusi Android 10 -versio on tulossa pikapuoliin. Puhelin kuuluu Android One -ohjelmaan, joten käyttöjärjestelmäpäivitykset on luvassa kahden vuoden ja tietoturvapäivitykset kolmen vuoden ajan.

Puhelin tulee saataville Ceramic Black -ja Ice-värivaihtoehtoina lokakuussa ensimmäisissä maissa. Edullisempi 3 + 32 gigatavun versio maksaa 199 euroa ja 4 + 64 gigatavun versio 249 euroa.

www.nokia.fi