Televisiovalmistajat tunnetusti mielellään kilpailevat laitteiden koolla ja tarkkuudella. Trendi on ollut nähtävissä viime vuosina etenkin alan messuilla. Sony on pystyttänyt nyt Japanissa Yokohamassa sijaitsevaan Shiseido-kosmetiikkayhtiön tutkimuskeskukseen melkoisen hirviötelevision.

Televisio tarjoaa 16k-tasoista tarkkuutta, eli 4k-televisioon verrattuna siinä on 16-kertaisesti pikseleitä ja HD-televisioon verrattuna 64-kertaisesti. Ruudun koko on 785 tuumaa. Televisio ei ole myynnissä, eivätkä kodin televisiot luultavasti ole paisumassa samoihin mittoihin aivan heti. Televisiolla kun on pituutta 19,2 metriä ja korkeutta 5,4 metriä. Vertailun vuoksi ajoneuvoyhdistelmien suurin sallittu pituus oli vielä tämän vuoden tammikuussa 25,25 metriä.

Käytännössä televisio koostuu useammista pienemmistä ruuduista, jotka on yhdistetty saumattomaksi kokonaisuudeksi – kiitos olemattomien reunusten. Siinä mielessä ratkaisu muistuttaa esimerkiksi Samsungin viime aikoina messuilla esittelemää modulaarista micro-led-televisioratkaisua.

Sonyn televisiossa käytetään vastaavaa Crystal LED -teknologiaa, joka ei tarvitse taustavaloa. Mustan tason pitäisi oleman siis kohdallaan, mutta lisäksi Crystal LEDin luvataan yltävän suurempaan kirkauteen kuin OLED-televisioiden.

Aiheesta uutisoi BBC.