Sony on päivittänyt lippulaivaluokan 4k blu-ray -soittimen. UBP-X1100ES on jatkokehitelty versio kaksi vuotta sitten ilmestyneestä UBP-X1000ES-mallista. Se on saanut kaivatun Dolby Vision -tuen, siirrettävät tekstitykset Cinema Scope 2,35:1 -kuvasuhdetta varten sekä uudistetun käyttöliittymän.

Kuvapuolella on tarjolla Dolby Visionin lisäksi hdr10, hlg, 4k-yliskaalaus 60p-tasoiseksi, ja tuki bt.2020-väriavaruudelle. Soitin tukee 3d blu-rayn toistoa ja kykenee myös mukauttamaan hdr-sisällön perinteisille sdr-televisioille. Striimaus onnistuu myös, ja soittimessa on YouTube- ja Netflix-sovellukset. Äänipuolelta mukana ovat Dolby Atmos ja DTS:X. Soitin tukee korkearesoluutioista äänentoistoa 24 bitin ja 96 kilohertsin laadulla sekä toistaa sacd-levyjä.

Wi-Fi-yhteys ja bluetooth ovat sisäänrakennettuina. Halutessaan nettiyhteys hoituu myös fyysisellä ethernet-liitännällä. Fyysisistä liitännöistä löytyy kaksi hdmi-lähtöä sekä audiolähdöt sekä optisena, koaksiaalisena että analogisena.

Soitin on tarkoitettu erityisesti asennuskäyttöön, ja se tukee natiivisti yleisimpiä kodin automaatiojärjestelmiä. Sitä varten mukana on myös ip remote -ja rs232-liitännät.

www.sony.fi