Sonyltä on ilmestynyt uusi Xperia XA2 -puhelin. Se sijoittuu 349 euron suositushinnallaan keskihintaluokkaan. Kauppoihin puhelimen kerrotaan tulevan helmikuussa. Puhelimessa on heti tuoreeltaan Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmä. Sony lupaa muitakin uutuuksia Xperia-mallistoon lähikuukausina.

Runko on takaa polykarbonaattimuovia ja sivuilta alumiinia. Päädyt on viimeistelty timanttileikkauksella. Värivaihtoehtoina on hopea, musta, sininen ja vaaleanpunainen. Kokoa puhelimella on 142 x 70 x 9,7 mm ja painoa 171 g. Akun kapasiteetti on 3 300 milliampeerituntia ja lataus onnistuu usb-c-liitännällä. Lcd-näyttö on kooltaan 5,2 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1920 x 1080 pikseliä.

Takakamera on varustettu 23 megapikselin kennolla, optisella kuvanvakaajalla ja sen aukkoluku on f/2. Takana sijaitsee myös sormenjälkilukija. Etukamerassa tarkkuus on kahdeksan megapikseliä ja siinä on 120 asteen laajakulmainen linssi. Videokuvaus onnistuu takakameralla 4k-tarkkuudella ja hidastuskuvatoiminto mahdollistaa 120 kuvan ottamisen sekunnissa.

Sim-korttipaikkoja on kaksi, joista toinen on yhteinen muistikortin kanssa. Suorittimena on Qualcomm Snapdragon 630. Keskusmuistin koko on kolme gigatavua ja tallennusmuistin 32 gigatavua. Tallennustilaa voi laajentaa muistikorttipaikan ansiosta 256 gigatavuun saakka. Bluetooth-yhteys on versiota 5.0 ja korkearesoluutioista ääntä havittelevien iloksi varustettu aptX HD -koodekilla.

Sonylta on ilmestynyt myös kaksi sisarmallia, mutta ei ole toistaiseksi tiedossa, tulevatko ne myyntiin Suomessa.

XA2 Ultrassa on edessä kaksoiskamera ja led-kuvausvalo, suurempi kuusituumainen näyttö, enemmän akkukapasiteettiä ja gigatavun enemmän ram-muistia.

L2:ssa taas on vaatimattomampi Mediatek MT6737T -piiri, hiukan suurempi 5,5 tuuman näyttö, mutta pienempi 1280×720 pikselin tarkkuus, vaatimattomampi 13 megapikselin takakamera. Akun kapasiteetti ja etukamera ovat samat kuin perusmallissa. Käyttöjärjestelmänä on Androidin vanhempi 7.1.1 Nougat.

www.sonymobile.com/fi