Panasonic on julkistanut tämän vuoden 4k Blu-ray-soittimensa. Uudet mallit ovat DP-UB820, DP-UB420, DP-UB330 ja DP-UB320. Kaikissa niissä on samainen hcx-prosessori kuin Panasonicin uusissa oled-televisioissakin. Kaikki niistä myös tukevat Full HD -kuvan skaalausta 4k:ksi.

Uutuuksista monipuolisin DP-UB820 tukee ensimmäisenä maailmassa sekä hdr10+:aa että Dolby Visionia, joka on hdr10+:n kilpailija. Kiintoisaa kyllä, vasta ilmestyneet Panasonicin televisiot eivät sitä tue. Taustalla on se, että Panasonic on yksi hdr10+:n takana olevista yhtiöistä. DP-UB820:ssa on myös ainoana uutuusmalleista tuki 7.1-kanavaiselle äänelle.

Huippumalli ja askeleen kevyempi DP-UB420 tukevat myös Alexa- ja Google Assistant -puheohjauksia. Molemmat niistä optimoivat hdr-kuvan sävyt valosensorin avulla eri kirkkausolosuhteisiin sopiviksi. Tästä on etua erityisesti edullisempien hdr-televisioiden kanssa. DP-UB420 puolestaan tukee ainoastaan hdr10+:aa.

Vaatimattomammissa DP-UB330- ja DP-UB320-malleissa ei ole puheohjausta ja hdr-televisioille tarkoitettua optimointia. Ne eivät myöskään tue hdr10+-toistoa. Sen sijaan ne osaavat terästää muiden kuin hdr-televisioiden kontrastitoistoa.

Hintoja ja aikataulua ei ole vielä kerrottu.

www.panasonic.com/fi