Sony on esitellyt viidennen sukupolven arvostelumenestystä niittäneistä WH-1000XM-sarjan vastamelukuulokkeistaan. Kuten taannoin vuotaneet kuvat kertoivat, tällä kertaa vuorossa on ulkoisesti suurempi uudistus kuin tähän mennessä.

Tuttuun tapaan WH-1000XM5-kuulokkeet ovat langattomat ja korvan ympäröivät. Vastamelutoiminnon luvataan olevan aiempaa tehokkaampi. Se on paljon luvattu, sillä edeltävä malli on ollut markkinoiden kärkeä. Toiminto on kuitenkin tähänkin saakka parantunut malli mallilta, joten lupaus pitänee kutinsa.

Nyt vastamelutoimintoa varten on kaikkiaan kahdeksan mikrofonia, joiden apuna on kaksin kappalein ääniprosessoreita. Vaimennuksen luvataan olevan tehokkaampi etenkin ylä- ja keskitaajuuksilla. Kuulokkeet osaavat optimoida melunvaimennuksen tason ympäristön mukaan automaattisesti.

WH-1000XM5-kuulokkeet pystyy yhdistämään samanaikaisesti kahteen Bluetooth-laitteeseen. Ne tunnistavat, kumpaan laitteeseen puhelu saapuu ja yhdistyvät siihen automaattisesti. Laitteiden välillä pystyy vaihtamaan nappia painamalla, ja pariliitosta nopeuttamassa on Google Fast Pair ja Windows-laitteilla toimiva Swift Pair. Akun luvataan kestävän 30 tuntia vastamelutoiminnon kanssa. Tarjolla on myös nopea pikalataus, sillä usb-pd-laturilla lisävirtaa saa kolmessa minuutissa peräti kolmeksi tunniksi.

Kuulokkeissa on uudet 30 millimetrin kaiutinelementit eli neljänneksen pienemmät kuin edeltäjissä. Soundin luvataan parantuneen. Kuulokkeet tukevat Sonyn omaa LDAC-koodekkia sekä korkearesoluutioista ääntä ja Sonyn kolmiulotteista 360 Reality Audio -ääntä. Aiempaa sirommat kuulokkeet on varustettu kapeammalla, portaattomasti säädettävällä sangalla. Niissä on käytetty synteettistä soft fit -nahkaa. Kuljetusta varten mukana on kokoon taittuva kantolaukku.

Sony WH-1000XM5-kuulokkeiden suositushinta on nyt aikaisempaa korkeampi eli 500 euroa. Myynti alkaa toukokuun lopussa. Värivaihtoehdot ovat tutut musta ja platinahopea.

www.sony.fi