Ranskan hifikonkari Elipson on esitellyt W35-pallokaiuttimestaan edelleen kehitellyn plus-version. Vuodesta 1938 alkaen toiminut valmistaja on muutenkin mieltynyt pyöreisiin muotoihin, sillä valikoimiin kuuluu muun muassa pallon muotoiset Planet-kaiuttimet useammassa koossa.

Elipson W35+ on edeltäjänsä tavoin monihuonekaiutin, jota hallitaan Elipson Connect -sovelluksen välityksellä. Siellä on tarjolla muun muassa nettiradio, Spotify, Tidal, Deezer ja Qobuz. Samaan järjestelmään voi liittää muita valmistajan Connect-sarjalaisia kuten vaikkapa ensimmäisen W35:n, jos sellaisen on sattunut hankkimaan.

Koska kyseessä on stereokaiutin, yksi kappale riittää. Pallon molemmilla reunoilla on 6,5 tuuman bassoelementti ja tuuman kokoinen silkkidomediskantti. Jatkuvaa tehoa d-luokan vahvistimesta irtoaa varsin tanakat 350 wattia.

Uudistetun diskantin integraation luvataan nyt olevan parempi. Lopputuloksena pitäisi olla parempaa diskanttitoistoa ja harmonisten kerrannaisten toistoa. Elementissä on edeltäjänsä tapaan lämpönielu magneetin takaosassa parantamassa jäähdytystä.

Uutta on myös fyysinen RJ45 Ethernet -liitäntä nettiyhteyttä varten sekä optinen ja 3,5 millimetrin analoginen sisääntulo. Langattomista vaihtoehdoista tarjolla on Bluetooth 5.0 parempaa äänenlaatua tarjoavalla aptX HD -koodekilla. Monihuonetilassa pystyy toistamaan cd-laadulla, mutta soolona kuunnellessa myös korkearesoluutioisena.

Väri on matta tummanharmaa. Erikseen on ostettavissa myös kolmijalkainen jalusta.

www.elipson.com