Sony on julkistanut kolmannen sukupolven suosituista 1000X-sarjan vastamelukuulokkeistaan. Sekä ensimmäinen että toinen versio ovat pärjänneet hyvin meidänkin vertailuissamme.

WH-1000XM3-mallissa on yhtiön mukaan parannettu vastamelutoimintoa uudistetun QN1 HD -vastameluprosessorin avulla. Toiminnon kerrotaan olevan nyt neljä kertaa edeltäjäänsä parempi. Lisäksi erillisen vastameluprosessorin luvataan parantavan äänenlaatua. Lentokäyttöä ajatellen kuulokkeissa on myös ilmanpaineen optimointi.

Erityisesti parannusta luvataan keski- ja diskanttialueille, jotka ovat yleensä vastamelutoiminnoille hankalimpia. Kyseisillä taajuusalueilla on suuri osa katumelusta ja ihmisen puheääni. Prosessorissa on myös kuulokevahvistin, jonka luvataan tarjoavan vaikuttavaa äänenlaatua. Puhelujen ja toiston hallinta onnistuu edeltäjien tapaan kosketustoiminnoilla. Kuulokkeet tukevat myös Google Assistant -puheohjausta.

Kuulokkeet tunnistavat tilanteita kuten kävely ja odottelu ja osaavat säätää vastamelutoiminnon sen mukaan, tarvitseeko kuulla esimerkiksi kuulutuksia tai muita ympäristöääniä. Kuulokkeiden taajuuskorjainta ja taustahälyasetuksia voi myös hallita sovelluksella. Valittavissa on myös virtuaalinen tilaääni.

Akunkestoa luvataan 30 tuntia. Lisäksi voi saada viisi tuntia lisää käyttöaikaa kymmenen minuutin pikalatauksella. Kuulokkeiden mukana tulee kova kotelo sekä kuulokekaapeli.

Kuulokkeet tulevat myyntiin syyskuussa. Suositushinta on 380 euroa. Värivaihtoehdot ovat tuttuun tapaan musta ja samppanja.

www.sony.fi