Sony julkisti Mobile World Congress 18 -tapahtumassa uuden Xperia XZ2-lippulaivapuhelimensa ja sen pienemmän Xperia XZ2 Compact -version.

Järjestelmäpiirissä ei ole kummassakaan säästelty, sillä niissä on sama tehokas Snapdragon 845 -huippumalli kuin esimerkiksi Samsung Galaxy S9:ssä. Käyttöjärjestelmänä on Android 8 Oreo. Keskusmuistin koko on 4 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa löytyy 64 gigaa. Tallennuskapasiteettia pystyy laajentamaan muistikortin avulla.

Xperia XZ2-mallit ovat myös Sonyn ensimmäiset puhelimet, joissa on 18:9-kuvasuhde. Tarkkuudeltaan ne ovat 1080 x 2160 pikseliä eli FullHD+ -tasoa. Usb-liitäntä on c-mallia ja puhelimissa on sormenjälkilukija. Pölyn- ja vedenkestävyys täyttää IP68-sertifikaatin vaatimukset. Kehys on molemmissa metallia ja muotoilu on nyt virtaviivaisempaa kuin aikaisemmin. Pääkameroita on lippulaivojen trendin vastaisesti vain yksi, mutta se on tarkkuudeltaan monia tarkempi 19 megapikselillään. Sillä on mahdollista myös kuvata 4k-tasoista hdr-videota. Etukamerana on melko vaatimaton 5 megapikselinen.

Sony Xperia XZ2 Compact

Eroja versioiden välillä on melko vähän. Perusmallin näyttö on 5,7 tuuman kokoinen, kun taas Compactissa se on pienempi viisituumainen. Akuissa on myös hieman eroa, sillä perusmallissa se on kapasiteetiltaan 3 180 milliampeerituntia ja Compactissa 2 870 milliampeerituntia. Myös materiaaleissa on eroa, sillä XZ2 on takapinnaltaan lasia ja XZ2 Compact puolestaan polykarbonaattia.

Puhelimet saapuvat kauppoihin Suomessa huhtikuussa. Ennakkotilaus on käynnissä 5.4. asti, ja Suomessa ennakkotilauksen tehneet saavat kaupanpäällisiksi Sonyn True Wireless WF-1000-kuulokkeet, joiden arvo on 249 euroa. Puhelimien hinnat ovat:

Xperia XZ2: 799 euroa

Xperia XZ2 Compact: 599 euroa

www.sony.fi