Asus julkisti eilen uudet ZenFone 5 -puhelimet. Kamerapuolella on panostettu nyt tekoälyyn, joka osaa tunnistaa 16 tyypillistä kuvauskohdetta ja mukauttaa asetuksia sen perusteella. Monen muun valmistajan tapaan myös Asuksella on nyt personoitavat 3D-emojit. Ne ovat nimeltään ZenMöji. Yhteistä kaikille kolmelle mallille on 3 300 milliampeeritunnin akku. Sormenjälkitunnistus on takana ja puhelimissa on myös kasvojentunnistus. Käyttöjärjestelmänä on Android 8 Oreo ZenUI 5.0 -käyttöliittymällä.

Zenfone 5:ssä ja Zenfone 5z:ssa näytön kuvasuhde on 19:9 ja koko 6,2 tuumaa. Tarkkuus on molemmissa FullHD+-tasoista eli (2 246 x 1 080). Kamerat ovat myös niissä yhteneväiset, eli takakameroina on 12 ja 8 megapikselin kennolla varustetut. Pienempi niistä on varustettu120 asteen laajakulmalinssillä. Etukamerat ovat molemmissa kahdeksan megapikselin kennolla varustetut.

Erot niiden välillä liittyvät suorituskykyyn ja tallennustilaan. Järjestelmäpiirinä on Zenfone 5 -mallissa keskihintaisille puhelimille suunnattu Snapdragon 636. Zenfone 5z sen sijaan iskee pöytään tekoälymoottorilla varustetun Snapdragon 845 -piirin, jollainen on juuri julkistetussa Samsungin S9 -huippumallissakin. Hinta on kuitenkin siihen verrattuna liki puolet pienempi.

Zenfone 5:ssa ainoa vaihtoehto tallennustilan kooksi on 64 gigatavua ja keskusmuisti on joko neljän tai kuuden gigatavun kokoinen. Zenfone 5z:ssa taas tallennustilan kokovaihtoehtoina on 64, 128 ja 256 gigaa. Keskusmuistia siinä on neljä, kuusi tai kahdeksan gigaa.

Asus ZenFone 5 Lite

Zenfone 5 Lite on kuvasuhteeltaan 18:9 ja näyttö on hieman pienempi eli kuusituumainen. Sekä etu- että takakamerat ovat kaksoiskameroita. Takana on 16 ja kahdeksan megapikselin kennot, edessä 20 ja kahdeksan megapikseliä. Sen järjestelmäpiirinä on vaatimattomampi keskisarjan piiri Snapdragon 630 tai jo melko vanha 430. Tallennustilaa on 32 tai 64 gigatavua. Myös keskusmuistia on vaatimattomammat 3 tai 4 gigatavua.

Zenfone 5:n hinta ei ole vielä tiedossa, mutta se saapuu huhtikuussa kauppoihin.
Zenfone 5z:n hinnat ovat alkaen 479 euroa. Puhelin saapuu kauppoihin kesäkuussa.
Zenfone 5 Lite tulee myyntiin jo maaliskuussa, mutta hinta ei ole vielä tiedossa.

www.asus.com