Spotify etsii parhaillaan operatiivista johtajaa ja kahta hankepäällikköä laitepuolelleen, kertoo Musically. Työpaikkailmoituksista selviää, että yhtiön ensimmäinen fyysinen tuote on kehitteillä. Spotify haki myös viime keväänä tekijöitä. Silloin se ilmaisi halunsa kehittää Amazon Echon kaltaisen tuotteen ja olevansa kiinnostunut puheohjauksesta.

Nyt haussa olevan operatiivisen johtajan tehtäviin listataan jakeluun, toimitusketjuun, kysynnän ennustamiseen ja varastointiin liittyviä asioita, joten pelkästä ohjelmistosta ja kolmannen osapuolen laitteiden Spotify-integraatiosta ei selvästi ole kysymys.

Tällä hetkellä on epäselvää, mitä laitteita Spotify tarkalleen on kaavailemassa. Paras veikkaus luultavasti olisi ainakin älykaiutin. Suurista älykaiutinvalmistajista niin Amazonilla, Googlella kuin Applellakin on oma suoratoistopalvelunsa, johon kaiutin kytkeytyy enemmän tai vähemmän kiinteästi.

Vaikka kilpailu käy kuumana älykaiutinmarkkinoilla, Spotifyllä on edelleen johtoasema musiikin suoratoistossa. Niinpä mahdollisimman pikainen hyppäys älykaiutinpuolelle tuntuisi järkevältä. Tulisiko puheohjaus olemaan Spotifyn omaa tekoa? Ehkä tulevaisuus näyttää.

Asiasta kertoi Musically.

www.spotify.com