WhatHiFi on testannut Marantzin highend-luokan SA-10 -cd/sacd-soittimen. Kaiken kaikkiaan soitin on lehden mukaan yksi parhaista lehden testaamista. Vuosi sitten keväällä esitellyn laitteen ohjehinta on Suomessa 6 999 euroa.

Sacd-m3 -levykelkkamekanismi on uusi ja Marantzin itse kehittämä. Myös da-muunnin on uusi. Erityistä on, että SA-10 ylöskoodaa digiäänen 11,2 megahertsin dsd-muotoon ennen analogiseksi muuttamista. Laitteen sisääntuloliitännöistä löytyy usb, koaksiaalinen ja optinen.

Lähtöinä on balansoimaton rca-pari ja balansoitu xlr sekä kuulokeliitäntä. Kuulokkeille on myös oma äänenvoimakkuudensäätö sekä gain-säädöt. Laite lukee cd-, sacd- ja dvd-rom-levyjä.

Säröä kuvataan poikkeuksellisen vähäiseksi. Stereokuva on arvion mukaan leveä ja syvä. Instrumenttien tekstuurin ja pienten dynaamisten muutosten toiston hienovaraisuutta kehutaan myös vaikuttavaksi. Toistosta löytyy kuitenkin tarvittaessa auktoriteettia. Da-muunninta lehti kehuu loistavaksi. Myös rakenne, viimeistely ja liitännät saavat positiivista palautetta. Miinusta tulee rajallisesta iPhone-tuesta.

WhatHiFin arvion voi lukea täältä.

www.marantz.com

www.bwgroup.fi