Spotify on ilmoittanut, että se on saavuttanut 200 miljoonaa kuukausittaista aktiivikäyttäjää. Niistä maksullisen Premium-tilauksen hankkineita on 87 miljoonaa. Kasvua on tapahtunut noin vuoden takaiseen varsin mukavasti, sillä silloin käyttäjiä oli yhteensä 140 miljoonaa, joista maksullisia käyttäjiä 70 miljoonaa.

Maksullinen versio tarjoaa ilmaiseen verrattuna parempaa äänenlaatua, mainoksetonta kuuntelua ja lisäksi mobiilisovelluksessa pystyy valitsemaan vapaasti haluamansa kappaleen. Ero pahimpaan kilpailijaan Apple Musiciin on edelleen selvä, sillä sitä käytti joulukuussa 2018 yhteesä 56 miljoonaa tilaajaa. Kyseisestä palvelusta on tarjolla ainoastaan maksullinen versio.

Viime lokakuussa 10 vuotta täyttänyt Spotify ei ole vielä toistaiseksi onnistunut pääsemään kertaakaan voitolle. Viime vuonna alkujaan ruotsalainen suoratoistopalvelu kirjautui pörssiin, joten tulostavoitteet painavat aiempaa enemmän päälle. Suomessa palvelu avattiin ensimmäisten joukossa. Spotify toimii tällä hetkellä 78 maassa.

www.spotify.com/fi