TEAC esitteli CES 2019 -kuluttajaelektroniikkamessuilla kaksi uutta Reference-sarjan vahvistinta ja kaksi vinyylisoitinta.

AX-505 on integroitu vahvistin, joka tuottaa TEAC:ille räätälöidyn d-luokan Hypex Ncore -päätteensä avulla 70 wattia kanavaa kohden. Operaatiovahvistimet ovat Musesin valmistamia. Etupaneelista löytyy toistolähteen valitsimen ja äänenvoimakkuuden säätimen lisäksi kuulokelähtö.

Tunnelmaa luovat valaistut ja neliportaisesti himmennettävät äänenvoimakkuusmittarit. Rca-sisääntuloja on laitteen takana kolme paria, balansoituja xlr-liitäntöjä yksi pari. Hinnaksi on ilmoitettu Yhdysvalloissa 1 500 dollaria. Myynnin on luvattu alkavan heti tammikuussa.

AP-505 puolestaan on stereopääte, joka tuottaa samaiset 70 wattia. Piiristö on balansoitu, . Laitteessa on myös VU-mittarit. Vahvistinta voi käyttää stereotilassa, sillattuna tai bi-ampina. Sillattuna tehoa luvataan 200 wattia. Päätteen myynnin luvataan alkavan maaliskuussa.

TEAC esitteli myös kahta uutta vinyylisoitinta. Niistä TN-4D on suoravetoinen malli, jossa on valittavissa kaksi nopeutta. Siinä SAECin valmistamassa S-muotoisessa äänivarressa on moving magnet -tyyppinen Sumiko Oyster -äänirasia. Soittimessa on sisäänrakennettu phono-etuaste. Usb-liitännän avulla voi digitoida vinyylit tietokoneelle. Viimeistelyvaihtoehdot ovat pianomusta ja pähkinä.

TN-3B taas on hihnavetoinen malli muutoin samoilla ominaisuuksilla. Viimeistelyvvaihtoehdot ovat pianomusta, kiiltovalkoinen ja kirsikka. Kummankin mallin kerrotaan saapuvan myyntiin tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole tiedossa.

www.teac-audio.eu/en/

www.loudgroup.fi