Peli- ja e-urheiluvarusteisiin erikoistunut SteelSeries on esitellyt uuden Arctis Nova -kuulokemalliston. Sitä on kehitelty neljä vuotta, ja kuulokkeissa on tavoiteltu audiofiilitasoisen kuunteluhuoneen kokemusta ja hallittavuutta. Puheäänen selkeyttämisessä on apuna tekoäly.

Muotoilu on tanskalaisten kehittämää. Kuulokkeiden luvataan sopivan pitkiin pelisessioihin sekä kaiken kokoisiin ja mallisiin päihin. Niistä löytyy korkeudensäätö, joustava sanka ja kääntyvät kuulokekupit. Mikrofonin design on saanut vaikutteita F1-varikkohenkilökunnan käyttämistä mikrofoneista, ja puheäänen luvataan olevan kristallinkirkasta.

Kuuloke-elementit on kehitetty varta vasten Arctis Nova -kuulokkeita varten. Arctis Nova -kuulokkeet toimivat useiden eri pelialustojen kanssa. Multi System Connet -hubin avulla voi vaihdella esimerkiksi pc:n, Playstationin ja mobiililaitteen välillä napinpainalluksella. Laite pystyy olemaan myös samanaikaisesti yhteydessä pelikoneeseen ja puhelimeen, jos haluaa pitää yhteyttä pelikavereihin puhelimen välityksellä.

Tuettuna on 360° Spatial Audio -tilaääni, ja kuulokkeilla on Hi-Res Audio -sertifikaatti. Äänen muuntamisesta digitaalisesta analogiseksi vastaa ESS Sabren piiri, joka yltää 24 bitin ja 96 kilohertsin laatuun. Sen luvataan tarjoavan erityisen puhdasta signaalia sekä vähäistä säröä ja kohinaa.

Langattomissa malleissa on “rajaton akunkesto”, sillä kahdesta akusta toista pystyy lataamaan samalla kun toinen on käytössä. Siirto tapahtuu 2,4 gigahertsin yhteydellä. Keskusyksiköstä löytyy säädöt muun muassa taajuuskorjaimelle, toistolähteelle, äänenvoimakkuudelle, keskusteluäänten tasapainolle. Laitteessa on oled-näyttö ja se muistaa henkilökohtaiset asetukset.

Kuulokkeiden kaveriksi on ladattavissa SteelSeries Sonar Audio Suite -ohjelmistopaketti. Sen ominaisuuksiin kuuluu muun muassa pelikäyttöön tarkoitettu parametrinen taajuuskorjain sekä näppäimistön, tietokoneen tuulettimien ja muun taustamelun vaimennus. Siinä auttaa kuulokkeiden neljän mikrofonin järjestelmä. Tarjolla on myös Transparency Mode -tila, jos haluaa pysyä paremmin kärryillä ympäristöäänistä.

Nova-kuulokkeet pystyy tilaamaan SteelSeriesin verkkokaupasta.
Arctis Nova Pro: 279,99 €
Arctis Nova Pro (Xbox): 279,99 €
Arctis Nova Pro Wireless: 379,99 €
Arctis Nova Pro Wireless (Xbox): 379,99 €
Arctis Nova Pro Wireless (PlayStation): 379,99 €

fi.steelseries.com