Suomalainen ZONE on kehittänyt epätavallisen kaiuttimen, jolla on musiikin kuuntelun lisäksi muuta käyttöä. Sen luvataan kestävän vettä, kylmyyttä ja kuumuutta, joten sen pitäisi soveltua tavallisen sisäkäytön lisäksi saunaan sekä ulkokäyttöön talvella. Lisäksi muoto on maljamainen, joten kaiuttimessa voi jäähdyttää vaikka juoman.

Kaiutin on ympärisäteilevä ja sen äänenlaadun luvataan olevan korkeatasoinen. Taajuusalueen ilmoitetaan yltävän 80 hertsistä 20 kilohertsiin. Elementteinä on 89 millimetrin kaksoispuhekelainen basso ja kaksi 40 millimetrin diskanttia.

Langaton toisto sujuu bluetoothilla 15 metrin kantamalla, ja lisäksi laitteesssa on aux-liitäntä. Mukana on myös musiikin rytmiä mukaileva, säädettävä rgb-valaistus. Kaiutin toimii tarvittaessa taskulampun tavoin. Akunkestoksi luvataan kymmenen tuntia, ja halutessaan ZONElla voi ladata usb-liitännän kautta myös matkapuhelimen tai tabletin.

ZONEn on kehittänyt kuopiolaislähtöiset Jari-Matti Kärkiö ja kaiuttimen pääsuunnittelija Jarno Voutilainen. Taustalla on Northern Pails -niminen yhtiö. Kaiuttimelle on myönnetty Design from Finland -merkki. Suunnittelussa on huomioitu myös ympäristöystävällisyys, sillä modulaarisen rakenteen vuoksi osat pystyy vaihtamaan.

ZONE-kaiutin hakee parhaillaan lisää joukkorahoitusta Indiegogo-palvelussa. Ensimmäinen kierros käytiin vuoden 2018 lopulla, jolloin tilauksia kertyi parisataa. Nyt tilausten määrä pyritään vähintään tuplaamaan massatuotannon aloittamista varten.

Kaiuttimen rahoitussivuille pääsee täältä. Kaiuttimen normaalihinnaksi on ilmoitettu 349 euroa. Joukkorahoittajana laitteen omistajaksi pääsee halvimmillaan 179 eurolla.

Mitat: 278 mm x 260 mm x 260 mm
Paino: 2,5 g

www.zonespeaker.com