Kuvapalvelu Ifolor on teettänyt Kantar TNS:llä kyselytutkimuksen suomalaisten suhteesta kuviin ja kuvaamiseen. Sen mukaan kuvaaminen arjessa on suositumpaa kuin koskaan.

Se ei ole kovin yllättävää, sillä lähes jokaisella on kuvausväline eli kännykkä mukana kaikkialla. Kuvanlaatukin on yhä parempi jopa melko edullisissa puhelimissa. Se vaikuttaa myös puhelimen ostoon, sillä tutkimuksen mukaan 60 prosenttia vastaajista pitää kameran laatua tärkeänä kriteerinä puhelinta ostettaessa.

Uusi ilmiö on valokuvien käyttäminen muistilappuna, mikä ei olisikaan ollut kovin kätevää etenkään filmikameroiden valtakaudella. Muistilappukuvausta harrastaa mukaan lähes puolet vastaajista.

Kännykkää käyttää kuvaamiseen 80 prosenttia vastaajista. Erityisen suosittua puhelimella kuvaaminen on Ifolorin tutkimuksen mukaan 15–24-vuotiaiden nuorten keskuudessa, joista lähes kaikki käyttävät puhelinta kuvien ottamiseen. Digikameroiden suurin käyttäjäryhmä taas on yli 60-vuotiaat. Filmikuvaaminen on vain parin prosentin heiniä. Järjestelmäkameraa taas käytetään juhlahetkien ikuistamiseen.

Tutkimusta varten haastateltiin huhtikuussa 2018 yhteensä 1053 15–79-vuotiasta suomalaista.

www.ifolor.fi